כן, הם כדורים וכן הם נטולי תפוחי אדמה, אך אין מתאימים מהם לאכול בחנוכה: חטיפי ירקות פיקנטיים (צילום: דינה משה)
חטיפי ירקות פיקנטיים
מרכיבים
18-15 יחידות
- 2 פלפלים ירוקים, חתוכים דק
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים דק
- 1 בצל סגול בינוני, חתוך דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית תבלין קארי
- 1 כוס קמח חומוס
- 3-2 כפות מים
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הירקות, השום והתבלינים ומערבבים עד לציפוי.
- מוסיפים את קמח החומוס, אבקת האפייה והמים ומערבבים. מניחים בצד לחצי שעה.
- מערבבים שוב ובודקים את המרקם, אם הוא יבש - מוסיפים מעט מים.
- מחממים את השמן לטיגון. יוצרים מהעיסה כדורים ומטגנים אותם כשתי דקות עד להשחמה. מגישים חם.
לביבות בורגול עם תפוחי אדמה
מרכיבים
45 יחידות
- 4 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
- 1 כוס בורגול
- 4 ביצים
- 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
- 1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
- 5 שיני שום כתוש
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית תבלין קארי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן, לטיגון
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מקלפים ומגרדים בפומפייה. שומרים בצד.
- משרים את הבורגול בקערה גדולה עם מים במשך שעה וחצי, מסננים וסוחטים היטב ומוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן לטיגון ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מחממים את השמן במחבת, לוקחים כף מהעיסה ושמים במחבת. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
לביבות גזר עם אגוזים
מרכיבים
15 לביבות
- 2 גזרים, קלופים ומרוסקים בפומפיה
- 30 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
- 30 גרם סוכר
- 100 גרם קמח תופח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית תבלין חוואיג' לאפיה
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 ביצה גדולה או שתיים קטנות
- שמן עמוק לטיגון
- אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את כל המרכיבים, למעט השמן ואבקת הסוכר.
- מחממים את השמן. כאשר השמן חם, שמים בתוכו מהעיסה בעזרת כף. מטגנים עד להשחמה קלה ונזהרים לא לשרוף.
- מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
צריכים גם מתכונים לסופגניות? קבלו שלושה מתכונים מהירים