מטוגן זה הכי טעים: שלוש לביבות פרווה מעניינות במצב רוח הודי

מי אמר שהלביבות חייבות להיות שטוחות ומתחנפות? בחג הזה תשמחו להפתיע את כולם עם כדורי ירקות פיקנטיים, לביבות תפוחי אדמה עם בורגול ולביבות גזר מתוקות

דינה משה

|

30.11.20 | 08:57

כן, הם כדורים וכן הם נטולי תפוחי אדמה, אך אין מתאימים מהם לאכול בחנוכה: חטיפי ירקות פיקנטיים (צילום: דינה משה)
כן, הם כדורים וכן הם נטולי תפוחי אדמה, אך אין מתאימים מהם לאכול בחנוכה: חטיפי ירקות פיקנטיים (צילום: דינה משה)

חטיפי ירקות פיקנטיים 

 

מרכיבים

18-15 יחידות

 

  • 2 פלפלים ירוקים, חתוכים דק
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים דק
  • 1 בצל סגול בינוני, חתוך דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית תבלין קארי
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 3-2 כפות מים
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הירקות, השום והתבלינים ומערבבים עד לציפוי.
  2. מוסיפים את קמח החומוס, אבקת האפייה והמים ומערבבים. מניחים בצד לחצי שעה.
  3. מערבבים שוב ובודקים את המרקם, אם הוא יבש - מוסיפים מעט מים.
  4. מחממים את השמן לטיגון. יוצרים מהעיסה כדורים ומטגנים אותם כשתי דקות עד להשחמה. מגישים חם.

 

 

לביבות בורגול עם תפוחי אדמה

 

לביבות בורגול ותפוחי אדמה (צילום: דינה משה)
    לביבות בורגול ותפוחי אדמה(צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    45 יחידות

     

    • 4 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
    • 1 כוס בורגול
    • 4 ביצים
    • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
    • 1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
    • 5 שיני שום כתוש
    • 1 כפית גדושה מלח
    • 1 כפית תבלין קארי
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • שמן, לטיגון

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מקלפים ומגרדים בפומפייה. שומרים בצד.
    2. משרים את הבורגול בקערה גדולה עם מים במשך שעה וחצי, מסננים וסוחטים היטב ומוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה.
    3. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן לטיגון ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
    4. מחממים את השמן במחבת, לוקחים כף מהעיסה ושמים במחבת. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

     

     

    לביבות גזר עם אגוזים

     

    לביבות גזר עם אגוזים (צילום: דינה משה)
      לביבות גזר עם אגוזים(צילום: דינה משה)

       

      מרכיבים

      15 לביבות

       

      • 2 גזרים, קלופים ומרוסקים בפומפיה
      • 30 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
      • 30 גרם סוכר
      • 100 גרם קמח תופח
      • 1/2 כפית אבקת אפיה
      • 1/2 כפית תבלין חוואיג' לאפיה
      • 1/2 כפית הל טחון
      • 1 ביצה גדולה או שתיים קטנות
      • שמן עמוק לטיגון
      • אבקת סוכר להגשה

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים יחד את כל המרכיבים, למעט השמן ואבקת הסוכר.
      2. מחממים את השמן. כאשר השמן חם, שמים בתוכו מהעיסה בעזרת כף. מטגנים עד להשחמה קלה ונזהרים לא לשרוף.
      3. מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

       

       

      עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

       

        צריכים גם מתכונים לסופגניות? קבלו שלושה מתכונים מהירים

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (0 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג