שלושה בסיר אחד: חזה עוף, אורז וכרובית מבושלים ברוטב אדום

ארוחת צוהריים מלאה ומזינה ממרכיבים אהובים שמתבשלים יחד ומשפיעים מטובם זה על זה. הזמן במקרר אפילו ישביח את הטעמים

סיר עוף, אורז וכרובית ברוטב אדום (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
סיר עוף, אורז וכרובית ברוטב אדום (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים (10 מנות)

  • 1 ק"ג אורז בסמטי
  • 2 כפות מלח
  • 3 כפות שמן
  • 4 בצלים, קלופים וקצוצים גס
  • 1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 800 גרם רסק עגבניות
  • 2 כפות תערובת בהרט
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף כורכום
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 2 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות באורך 5 ס"מ 

 

ההכנה

1. שמים את האורז בקערה, מכסים במים ומשרים חצי שעה. מסננים.

2. מעבירים את האורז לסיר, יוצקים מים כך שיכסו 2 ס"מ מעל האורז. מוסיפים כף מהמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות, רק עד שהמים נספגים והאורז חצי מבושל. מניחים בצד.

3. בסיר אחר, גדול (שיכיל את כל מרכיבי המנה), מחממים 2 כפות מהשמן. מטגנים את הבצלים 7-6 דקות על להבה בינונית, עד שקיפות. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים דקה־שתיים. מוסיפים את רסק העגבניות, כף המלח הנותרת וכף מהבהרט ואת הפפריקה, הכורכום והפלפל. יוצקים מים רק עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

4. בינתיים, מחממים במחבת גדולה את כף השמן הנותרת. מטגנים את חזה העוף כ־5 דקות, עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את כף הבהרט הנוספת ומערבבים.

5. הרכבת המנה והבישול: מעבירים מהסיר לקערה 2/3 מתבשיל הכרובית. מוסיפים לקערה את חזה העוף ומערבבים. על התבשיל שנותר בסיר מניחים חצי מכמות האורז. מניחים עליו מחצית מתערובת חזה העוף. מכסים ביתרת האורז ומסיימים ביתרת חזה העוף. מכסים את הסיר במגבת, מניחים עליה את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מגישים חם (או לאחר חימום).

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד