המרכיבים
(תבנית בגודל 30X30 ס"מ)
- 1/2 1 כוסות (כ־200 גרם) אגוזים לפי הטעם, קצוצים גס
לבצק
- 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1 ביצה
- 1 כף סירופ תירס או גלוקוז
- או דבש או סילאן
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
למלית
- 70 גרם חמאה, מומסת
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
- 2/3 כוס (160 מ"ל) סירופ מייפל או סילאן
- 3 ביצים
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים 3-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים אותו בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומצננים שעתיים לפחות
(עד יומיים).
2. בינתיים, קולים את האגוזים: מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את האגוזים בתבנית בשכבה אחת וקולים 10-8 דקות. מוציאים ומצננים.
3. משמנים את תבנית העוגה וגוזרים נייר אפייה בגודל התחתית שלה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו, על נייר האפייה שגזרנו, לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. מסירים עודפי בצק (ראו טיפ לשימוש בהם). מעבירים את ריבוע הבצק, עם נייר האפייה, לתבנית. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.4. מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו.
5. המלית: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, המייפל (או הסילאן) והביצים וטורפים לבלילה אחידה.
6. מפזרים את האגוזים הקלויים על הבצק, ויוצקים עליהם את הבלילה.
7. אופים 40-35 דקות, עד שהמלית מזהיבה ויציבה. מוציאים מהתנור, מצננים בטמפרטורת החדר כ־15 דקות ומאחסנים במקרר שעה לפחות. חותכים לקוביות או למלבנים. מגישים.
- טיפ: את שאריות הבצק אפשר לרדד, לקרוץ לעוגיות ולאפות 10-8 דקות בחום של 170 מעלות
זמן הכנה: כ־30 דקות, ללא צינון ואפייה
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא