במתיקות מעודנת: חיתוכיות אגוזים עשירות שאפשר לקחת לסוכה

חיתוכיות בטעם שקצת מזכיר פאי פקאן ועם מגוון של אגוזים, לפי הטעם, שמעניקים בוסט של אנרגיה ושמחה. ויש גם בונוס: משאריות בבצק ניתן להכין עוגיות פריכות

  (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

 

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X30 ס"מ)

 

  • 1/2 1 כוסות (כ־200 גרם) אגוזים לפי הטעם, קצוצים גס

 

לבצק

  • 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כף סירופ תירס או גלוקוז
  • או דבש או סילאן
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

 

למלית

  • 70 גרם חמאה, מומסת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) סירופ מייפל או סילאן
  • 3 ביצים

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים 3-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים אותו בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומצננים שעתיים לפחות

(עד יומיים).

2. בינתיים, קולים את האגוזים: מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את האגוזים בתבנית בשכבה אחת וקולים 10-8 דקות. מוציאים ומצננים.

3. משמנים את תבנית העוגה וגוזרים נייר אפייה בגודל התחתית שלה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו, על נייר האפייה שגזרנו, לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. מסירים עודפי בצק (ראו טיפ לשימוש בהם). מעבירים את ריבוע הבצק, עם נייר האפייה, לתבנית. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש.

4. מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו.

5. המלית: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, המייפל (או הסילאן) והביצים וטורפים לבלילה אחידה.

6. מפזרים את האגוזים הקלויים על הבצק, ויוצקים עליהם את הבלילה.

7. אופים 40-35 דקות, עד שהמלית מזהיבה ויציבה. מוציאים מהתנור, מצננים בטמפרטורת החדר כ־15 דקות ומאחסנים במקרר שעה לפחות. חותכים לקוביות או למלבנים. מגישים.

 

  • טיפ: את שאריות הבצק אפשר לרדד, לקרוץ לעוגיות ולאפות 10-8 דקות בחום של 170 מעלות

 

זמן הכנה: כ־30 דקות, ללא צינון ואפייה

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד