סופרים עד חמש ויש לכם מרק עוף תאילנדי עם דלורית והמון כוסברה

המרק הזה מכיל מרכיבים שאפשר לספור על יד אחת (מצטערים: מים, פלפל ומלח לא נחשבים!) והחלק הטוב עוד יותר הוא שאפילו לא תצטרכו לקלף את הדלורית לכבודו

דבי מצקיןפורסם: 08.09.20 08:39
צפו: כך מכינים מרק עוף תאילנדי בקלות ובמהירות
קרדיט: במאי: רני מונצ'ז
הריחות כבר יקבצו את כולם סביב השולחן
הריחות כבר יקבצו את כולם סביב השולחן

מרכיבים

 

  • עוף שלם, שטוף ויבש
  • 1 דלורית גדולה, שטופה היטב וחתוכה לקוביות גדולות (עם הקליפה)
  • 2 קופסאות שימורים קרם קוקוס
  • 4-3 כפות ממרח קארי אדום חריף
  • חצי צרור כוסברה, קצוצה גס
  • מלח ופלפל גרוס שחור
  • מים, לכיסוי

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בסיר, מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  2. מבשלים כשעה-שעה וחצי, מוציאים את העוף, מפרידים בין הבשר לבין העור והעצמות. קוצצים את הבשר ומחזירים לסיר. מבשלים כמה דקות נוספות, מעטרים בקצת כוסברה טרייה ומגישים.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.