ארוחת צהרים שלמה בתבנית אחת: עוף בלימון עם תפו"א והמון תבלינים

מסימני הקיץ: ילדים רעבים בבית, ולאף אחד אין סבלנות לבישולים ארוכים. חזרנו למתכון אהוב של אלומה בליליוס לארוחה משפחתית בעשר דקות עבודה, והכל בתבנית אחת

תבנית אחת ולתנור. עוף בלימון עם תפוחי אדמה  (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
תבנית אחת ולתנור. עוף בלימון עם תפוחי אדמה (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

עוף, תפו"א והמון עשבי תיבול זו תמיד התחלה טובה למתכון. ארוחה בתבנית אחת, שכל המשפחה תזלול:

 

עוף בלימון עם תפוחי אדמה 

 

המרכיבים (4 מנות)

  • 2 לימונים בקליפתם, שטופים
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • שיניים קלופות מ־‭ 1 1/2‬ראשי שום
  • ‭ 1 1/2‬כפות מלח גס
  • 1 עוף שלם מחולק ל־‭,8‬ עם העור
  • 1 כף עלי תימין מיובשים
  • מחטים מ־2 גבעולי רוזמרין, קצוצים דק
  • 10 עלי מרווה, קצוצים דק
  • ‭ 1/4‬צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • אפשרות: 5 גבעולי טרגון, קצוצים דק
  • ‭ 1 1/2‬כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • ‭1/3‬ כוס שמן זית

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.

2. דוקרים את קליפת הלימונים בסכין חדה (לפחות 8 דקירות כל אחד). שמים אותם בסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה, השום והמלח הגס. ממלאים את הסיר במים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מסירים מהכיריים ומסננים.

3.‬ שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה, הלימונים והשום, ומוסיפים את העוף, עשבי התיבול, המלח, הפלפל ושמן הזית. מערבבים היטב, כך שהעוף ותפוחי האדמה יצופו בשמן ובתבלינים.

4. מעבירים לתבנית ואופים כשעה. הופכים את חלקי העוף, למעט החזה, וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מזהיבים היטב.

איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד