תבנית אחת ולתנור. עוף בלימון עם תפוחי אדמה (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
עוף, תפו"א והמון עשבי תיבול זו תמיד התחלה טובה למתכון. ארוחה בתבנית אחת, שכל המשפחה תזלול:
עוף בלימון עם תפוחי אדמה
המרכיבים (4 מנות)
- 2 לימונים בקליפתם, שטופים
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
- שיניים קלופות מ־ 1 1/2ראשי שום
- 1 1/2כפות מלח גס
- 1 עוף שלם מחולק ל־,8 עם העור
- 1 כף עלי תימין מיובשים
- מחטים מ־2 גבעולי רוזמרין, קצוצים דק
- 10 עלי מרווה, קצוצים דק
- 1/4צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- אפשרות: 5 גבעולי טרגון, קצוצים דק
- 1 1/2כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 1/3 כוס שמן זית
ההכנה
.1 מחממים את התנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.
2. דוקרים את קליפת הלימונים בסכין חדה (לפחות 8 דקירות כל אחד). שמים אותם בסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה, השום והמלח הגס. ממלאים את הסיר במים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מסירים מהכיריים ומסננים.
3. שמים בקערה גדולה את תפוחי האדמה, הלימונים והשום, ומוסיפים את העוף, עשבי התיבול, המלח, הפלפל ושמן הזית. מערבבים היטב, כך שהעוף ותפוחי האדמה יצופו בשמן ובתבלינים.
4. מעבירים לתבנית ואופים כשעה. הופכים את חלקי העוף, למעט החזה, וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מזהיבים היטב.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.