צילום: שי יחזקאל

רוצים להקטין את הסיכון להידבק בקורונה? התרחקו מאנשים צעקנים

דברו חלש: מחקר של אוניברסיטת פנסילבניה שפורסם לאחרונה מראה כי אנשים שמדברים בקול רם מייצרים יותר רסס טיפתי, שעלול להכיל את נגיפי הקורונה

בזמן דיבור רגיל בחלל סגור נפלטות לאוויר טיפות רסס זעירות שנותרות בחלל עד 14 דקות (צילום: Shutterstock)
בזמן דיבור רגיל בחלל סגור נפלטות לאוויר טיפות רסס זעירות שנותרות בחלל עד 14 דקות (צילום: Shutterstock)

הקורונה עוד לא עזבה אותנו, והצורך להמשיך להניע את הכלכלה מונע הסגר כללי ושולח אותנו למקומות העבודה, שבהם אנו נתקלים בלא מעט אנשים - ולא תמיד גם באותם אנשים כמו במודל הקפסולה. אבל אם אתם רוצים להקטין את הסיכון שלכם להידבק בנגיף הקורונה בתנאים הנוכחיים, כדאי שתתרחקו מאנשים שמדברים בקול רם או שתישארו עם המסכה גם בחדר.

 

כידוע, רסס טיפתי המכיל נגיפים שונים, ובהם גם את נגיף הקורונה, עלול להדביק אחרים. עד כה ההנחיה ללבוש מסכות נועדה למנוע הידבקות בעיקר דרך רסס טיפתי שנוצר כתוצאה משיעול או התעטשות. כעת מחקר חדש מדגים כי גם דיבור בחלל סגור עלול לגרום לסכנת הידבקות.

 

במחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences, הדגימו חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה, ארצות הברית, כיצד בזמן דיבור רגיל בחלל סגור נפלטות לאוויר טיפות רסס זעירות שנותרות בחלל במשך דקות ארוכות (יותר משמונה דקות ולעתים אף עד 14 דקות).

 

נמצא כי ככל שהדיבור רם יותר, כך נפלטות יותר טיפות רסס לחלל החדר, ולהערכת החוקרים דיבור בקול רם עלול לגרום לפליטה של כ־1,000 טיפות רסס בדקה

החוקרים השתמשו בתצפיות אור לייזר רגישות במיוחד היכולות למנות את מספר טיפות הנשימה שנפלטות בזמן דיבור אנושי, והמחקר כלל שימוש בביטויים שחזרו על עצמם כמו "הישאר בריא" במשך 25 שניות, זאת משום שהפונטיקה של המילה "בריא" באנגלית נמצאה כמייצרת טיפות רסס. נמצא כי ככל שהדיבור רם יותר, כך נפלטות יותר טיפות רסס לחלל החדר, ולהערכת החוקרים דיבור בקול רם עלול לגרום לפליטה של כ־1,000 טיפות רסס בדקה.

 

לסיכום הם המליצו להשתמש במסכה כשאתם נמצאים עם אנשים נוספים בחדר, ואם אתם נמצאים בחברת אנשים שנוטים לפתוח מבערים, נסו לתפוס מהם עוד קצת יותר מרחק.

 

    20 שניות לא מספיקות ושימו לב במה אתם מנגבים: 

     

    לשמור על ההיגיינה בבית וגם בחוץ  - כל התורה. לחצו על התמונה לכתבה (צילום: Shutterstock)
    לשמור על ההיגיינה בבית וגם בחוץ - כל התורה. לחצו על התמונה לכתבה (צילום: Shutterstock)

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד