כיף של שישי בצהריים: קבב דג ים עם ציזיקי וירקות צלויים של ביצ'יקלטה

אם תקנו טחון, תוכלו להכין את הקציצות במהירות הבזק, אם תלמדו לפלט את הדגים לבד בבית, תזכו ביכולת המופלאה להכין כל מנה שתרצו בדיוק לפי טעמכם האישי

דניאל רגביפורסם: 15.07.20 08:33
מתאים בול לעונה: קבב מוסר ים עם ציזיקי וירקות צלויים (צילום: מנת הדגל)
מתאים בול לעונה: קבב מוסר ים עם ציזיקי וירקות צלויים (צילום: מנת הדגל)

מה מכינים הפעם? קבב מוסר ים המוגש עם ציזיקי וירקות צלויים בתנור, מנת הדגל של ביצ'יקלטה, בר-מסעדה בנחלת בנימין, ת"א 

תוכנית עבודה: מכינים את הירקות הצלויים, שולחים אותם לתנור ובנתיים מכינים את התערובת לקבב ומצננים אותה. מכינים את הציזיקי, מטגנים את הקציצות, מוציאים את הירקות, מסדרים את הכל על הצלחת ואוכלים בתיאבון.

 

 

ירקות צלוים

 

מרכיבים

  • 1 בצל, קלוף, פרוס לרבעים
  • 2 קישואים, שטופים וחצויים
  • 2 עגבניות, חצויות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ובפלפל.
  3. אופים 30-20 דקות, עד שהירקות מוכנים לאכילה. מוציאים ושומרים בצד עד לצלחות.

 

 

קבב מוסר

 

מרכיבים

4 יחידות

 

  • פילה מוסר ים, טחון
  • 1 גזר מגורר דק
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • כמה עלי נענע טרייה, קצוצים דק מאוד
  • 1 ביצה
  • 1 כף פירורי לחם
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה. יוצרים קציצות שוות בגודלן מהתערובת ושומרים בקירור עד שמוכנים לטגן.
  2. מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד.

 

 

ציזיקי

 

מרכיבים

  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1 מלפפון, פרוס דק מאוד
  • עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק מאוד
  • 1 גביע יוגורט כבשים, מעורבב
  • מלח ופלפל שחור
  • מיץ לימון טרי
  • שמן זית
  • קורט פפריקה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה ומגישים.

 

ההרכבה

>> מסדרים את המרכיבים על הצלחת, מיד אחרי שהקציצות מוכנות ואוכלים בתיאבון.

 

 

>> מה זה מנת הדגל?

מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח.

אוהבים את התוכנית? נהדר! אתם יכולים לתמוך בה ולעזור ביצירת העונה הבאה - ממש כאן .

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר שנתיים שיש לי חלום לפתוח ערוץ בישול משלי. מקום שבו אוכל לשתף את האהבה שלי למסעדות, לבישול, לאפייה, לכל הקסם הזה שנקרא אוכל. אז עכשיו אני מגשים אותו. קוראים לי דניאל, בעל עסק לשיווק דיגיטלי, פודי רציני ובוגר בית הספר לבישול דנון.