מה מכינים הפעם? קבב מוסר ים המוגש עם ציזיקי וירקות צלויים בתנור, מנת הדגל של ביצ'יקלטה, בר-מסעדה בנחלת בנימין, ת"א
תוכנית עבודה: מכינים את הירקות הצלויים, שולחים אותם לתנור ובנתיים מכינים את התערובת לקבב ומצננים אותה. מכינים את הציזיקי, מטגנים את הקציצות, מוציאים את הירקות, מסדרים את הכל על הצלחת ואוכלים בתיאבון.
ירקות צלוים
מרכיבים
- 1 בצל, קלוף, פרוס לרבעים
- 2 קישואים, שטופים וחצויים
- 2 עגבניות, חצויות
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ובפלפל.
- אופים 30-20 דקות, עד שהירקות מוכנים לאכילה. מוציאים ושומרים בצד עד לצלחות.
קבב מוסר
מרכיבים
4 יחידות
- פילה מוסר ים, טחון
- 1 גזר מגורר דק
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- כמה עלי נענע טרייה, קצוצים דק מאוד
- 1 ביצה
- 1 כף פירורי לחם
- 1 כף מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה. יוצרים קציצות שוות בגודלן מהתערובת ושומרים בקירור עד שמוכנים לטגן.
- מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד.
ציזיקי
מרכיבים
- 1 שן שום קצוצה דק
- 1 מלפפון, פרוס דק מאוד
- עשבי תיבול שאוהבים, קצוצים דק מאוד
- 1 גביע יוגורט כבשים, מעורבב
- מלח ופלפל שחור
- מיץ לימון טרי
- שמן זית
- קורט פפריקה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מעט פפריקה ומגישים.
ההרכבה
>> מסדרים את המרכיבים על הצלחת, מיד אחרי שהקציצות מוכנות ואוכלים בתיאבון.
>> מה זה מנת הדגל?
מנת הדגל היא תוכנית קונספט קולינרית - בכל פרק אני מבקר באחת המסעדות הטובות בישראל, אוכל את מנת הדגל שלה, מנתח את המרכיבים ואת הטכניקות בהן הם טופלו – ואז מנסה להכין אותה אצלי במטבח.
אוהבים את התוכנית? נהדר! אתם יכולים לתמוך בה ולעזור ביצירת העונה הבאה - ממש כאן .