אז מה תרצו לארוחת ערב - שקשוקה אדממה או פשטידת גזר צלוי?

ושוב צריך להכין משהו לאכול, ומתחשק לנו לחדש קצת, אבל שיתאים לכולם, שיהיה ובריא, ובבקשה לא משמין, וגם אין לנו הרבה זמן. קבלו 5 מנות שיענו על כל הדרישות

קציצות עוף ופסטו אפויות וצ'יפס דלורית  (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
קציצות עוף ופסטו אפויות וצ'יפס דלורית (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

 

אפויות: קציצות עוף ופסטו בקלי קלות

הנה משהו טוב שקרה בתקופת הקורונה: הבת שלי התחילה לאהוב פסטו, וגם את הקציצות האלה, שכיף לאכול כאילו הן נשנוש.

 

המרכיבים

(כ־35 קציצות קטנות)

 

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 חלמון
  • 5 כפות שטוחות ממרח פסטו מוכן
  • 1 כף שמן זית
  • כ־2/3 כפית מלח או לפי הטעם

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים שתי תבניות בניירות אפייה.

2. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה כדורים בקוטר כ־3 ס"מ ומסדרים בתבניות, במרווחים זה מזה.

3. אופים (מומלץ כל תבנית בנפרד) 15 דקות, הופכים את הקציצות ואופים עוד כ־15 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים ומגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

 

צ'יפס דלורית בתנור

==============

שוטפים היטב דלורית בינונית (אוכלים אותה בקליפתה), מסירים את הקצה העליון ופורסים אותה לרוחבה לפרוסות דקות ככל האפשר (נפטרים מהגרעינים במהלך החיתוך). מניחים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית. מזלפים עליהן 1/2 1 כפות שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. מערבבים בעדינות. צולים כ־20 דקות בתנור שחומם מראש ל־210 מעלות, עד שנראים בהן סימני צריבה. מוכן.

 

 

שקשוקה עם אדממה (ללא עגבניות)

הסוד להצלחת המנה הוא טיגון סבלני של הבצל. כשתתחילו לאכול מהשקשוקה, תגלו שבתחתיתה נוצרה שכבה מוזהבת־מקורמלת משגעת.

 

שקשוקה עם אדממה (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
    שקשוקה עם אדממה(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

     

    המרכיבים

    (4 מנות בסיר או מחבת בקוטר 30-28 ס"מ)

     

    • 2 כוסות (250 גרם) פולי סויה (אדממה) קלופים, מוקפאים
    • שמן זית
    • מלח
    • 2 בצלים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
    • 4 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
    • 6-4 ביצים
    • פלפל שחור גרוס

     

    ההכנה

    1. שמים את האדממה בקערה מתאימה ויוצקים עליה מים רותחים עד כיסוי. ממתינים 3 דקות ומסננים. מחזירים את האדממה לקערה, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומערבבים. מניחים בצד.

    2. מחממים בסיר רחב או במחבת גדולה 2 כפות שמן זית במשך דקה על להבה גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן 10-8 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

    3. מוסיפים את השום ומטגנים עד שגם הוא מזהיב (כ־4 דקות). מוסיפים את האדממה ומערבבים.

    4. שוברים את הביצים בעדינות (כדי שהחלמון לא יתפרק) ומניחים על התבשיל. בוזקים על הביצים מלח ומעט פלפל. מכסים ומבשלים על להבה קטנה, עד שהביצים עשויות במידה הרצויה (בדרך כלל, 11-8 דקות). מגישים חם.

    • איך שומרים? המנה במיטבה מיד לאחר ההכנה, אבל אפשר לשמור שאריות עד יומיים במקרר.

     

    פשטידת גזר צלוי, גבינה צפתית ועשבי תיבול

    אני חייבת להודות שחיסלתי חצי מהתבנית לבדי לארוחת הערב. לא אוהבים כוסברה? החליפו בפטרוזיליה, עירית או בצל ירוק.

     

    פשטידת גזר צלוי, גבינה צפתית ועשבי תיבול  (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
      פשטידת גזר צלוי, גבינה צפתית ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

       

      המרכיבים

      (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

       

      • 8 גזרים בינוניים, טריים
      • 1/2 1 כפות שמן זית
      • מלח (מומלץ אטלנטי), פלפל שחור גרוס
      • 4 ביצים גדולות
      • 1/2 כפית מלח
      • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט טבעי 3% שומן ומעלה
      • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
      • 100 גרם גבינה צפתית, חתוכה לקוביות

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה. משמנים את התבנית העגולה ומניחים בצד.

      2. קולפים את הגזרים וחותכים אותם לרבעים, לאורכם. מניחים בתבנית, מזלפים עליהם את שמן הזית וזורים מלח ומעט פלפל. מערבבים. צולים למשך 30-25 דקות, עד שנראים בהם סימני צריבה. מוציאים. מורידים את חום התנור ל־175 מעלות.

      3. שמים בקערה את הביצים, המלח והיוגורט וטורפים היטב למרקם אחיד. מוסיפים את הכוסברה (או עשב תיבול אחר), הגבינה הצפתית והגזר הצלוי ומערבבים במרית לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים. אם צריך, מזיזים את הגזר בתבנית כך שהפיזור שלו יהיה אחיד וכן מוודאים שהבלילה מכסה את כל המרכיבים.

      4. אופים כ־30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים, מצננים 10 דקות ומגישים.

      • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

       

      סלט בוק צ'וי, פטריות ובולגרית

      לבוק צ'וי יש טעם מריר עדין, קצת כמו לאנדיב, והוא מסתדר נהדר עם פטריות הפורטובלו, שמקבלות טעם עמוק בצלייה. אם הפטריות בינוניות־גדולות, חותכים אותן לרבעים – ואם הן קטנות, אפשר להשאיר אותן בשלמותן.

       

      סלט בוק צ'וי, פטריות ובולגרית  (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
        סלט בוק צ'וי, פטריות ובולגרית (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

         

        המרכיבים

        (3 מנות)

         

        • 2 חבילות פורטובלו קטנות או 8-7 פטריות בינוניות־גדולות
        • שמן זית
        • מלח (מומלץ אטלנטי), פלפל שחור גרוס
        • 1 חבילה בוק צ'וי (2 ראשים), חתוכים גס
        • 100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, חתוכה לקוביות
        • אפשרות: 1/2 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק

         

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

        2. אם צריך, חותכים את הפטריות לרבעים. מפזרים את הפטריות בתבנית, מזלפים עליהן כ־1/2 1 כפות שמן זית וזורים מעט מלח ופלפל. מערבבים. צולים 15 דקות. מערבבים בכף עץ וצולים עוד 10-5 דקות, עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות מעט. מוציאים.

        3. יוצקים 1/2 1 כפות שמן זית למחבת עמוקה ומחממים כדקה על להבה גדולה. מוסיפים את הבוק צ'וי, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ־3 דקות, תוך ערבוב או הקפצה מדי דקה. מסירים מהכיריים.

        4. מעבירים לקערה את הפטריות והבוק צ'וי, מוסיפים את הגבינה, ואם רוצים – גם את הבצל. מערבבים. מגישים חם או חמים.

        • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.

         

         

        תבשיל חומוס, תרד ועגבניות שרי

        קבלו טיפ מפתיע: אם תוסיפו בסוף הבישול ביצים, תוכלו להפוך את התבשיל הזה לשקשוקה מדליקה! (ראו הנחיות מדויקות בשקשוקה עם אדממה). שימו לב, במתכון יש להשתמש בעלי תרד שלמים (ולא במדליוני תרד או בתרד טחון). אם משתמשים בעלים טריים, שוטפים אותם משאריות חול ומוסיפים אותם לסיר בסוף הבישול (ראו סעיף 4). טיפ נוסף: אם תפשירו את החומוס והתרד מבעוד מועד במקרר (12-6 שעות מראש), תוכלו לדלג על שלב החליטה (ראו סעיף 1 בהכנה). אפשר להגיש את המנה על מצע פחמימתי של קינואה, כוסמת, אורז וכדומה.

         

        תבשיל חומוס, תרד ועגבניות שרי  (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
          תבשיל חומוס, תרד ועגבניות שרי (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

           

          המרכיבים

          (8 מנות)

           

          • 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים
          • 1/2 שקית (400 גרם) עלי תרד מוקפאים
          • שמן זית
          • 2 בצלים בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
          • 5 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
          • כ־30 עגבניות שרי
          • מלח, פלפל שחור גרוס גס

           

          ההכנה

          1. שמים בקערות מתאימות את גרגירי החומוס והתרד (בנפרד), יוצקים עליהם מים רותחים עד כיסוי וממתינים 3 דקות. מסננים. מוסיפים לגרגירי החומוס כף שמן זית ומערבבים. מניחים בצד.

          2. מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן זית על להבה גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומטגנים עוד 12-10 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 4 דקות.

          3. מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים כ־4 דקות. בסיום הטיגון מועכים את העגבניות בעדינות (בעזרת מועך פירה או כף שטוחה) כדי שישחררו מעט ממיציהן.

          4. מוסיפים לסיר את החומוס והתרד ומערבבים. מוסיפים כ־1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ועוד כף שמן זית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים, מצננים כ־5 דקות ומגישים.

          • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד