צילום: שי יחזקאל

ציידו עכשיו את ההורים המבוגרים: כיסא במאים, עציצים ומד סטורציה

גל שני בדרך? כדאי לעזור לאמא ואבא או לסבא וסבתא שלכם להיות מוכנים טוב יותר: שישה צעדים לשיפור ההיערכות הביתית של בני הגיל השלישי בעקבות משבר הקורונה

הטיפול בעציצים מכניס לשגרה של עשייה, מפחית סטרס ומעודד להשתמש בזיכרון כדי לזכור את שמות הצמחים ואת אופן הטיפול בכל אחד מהם (צילום: Shutterstock)
הטיפול בעציצים מכניס לשגרה של עשייה, מפחית סטרס ומעודד להשתמש בזיכרון כדי לזכור את שמות הצמחים ואת אופן הטיפול בכל אחד מהם (צילום: Shutterstock)

כולנו תקווה שהכל יתנהל כשורה וימי הקורונה יהפכו לזיכרון רחוק, ובכל זאת כדאי לעצור לרגע כבר עכשיו ולחשוב איך אפשר להיערך טוב יותר אם משבר דומה יפרוץ שוב. הנה שישה צעדים שיעזרו לכם, לאמא ואבא או לסבא וסבתא שלכם להיות ערוכים טוב יותר לגל הבא - ועל הדרך ליהנות משיפור בבריאות ובאיכות החיים כבר עכשיו, בשגרה הברוכה:

 

1. התיידדו עם הטכנולוגיה

כדאי למנות אחד מבני המשפחה שיהיה אחראי על כל הטכנולוגיה בבית של אבא ואמא או סבא וסבתא, וילמד אותם לשלוח תמונות וסרטונים או לתרגל איתם את השימוש בזום. אפשר גם להכין "ערוץ טלוויזיה אישי" - הכוונה לערוץ יוטיוב שיכלול ריכוז של סרטונים מותאמים לעולם התוכן האישי (למשל: בישול, לימודי שפות, היסטוריה, טיולים). 

 

לעזרה נוספת: "הקו החם" של תנועת של"מ מסייע לבני הגיל השלישי בכל נושא, לרבות הדרכה לשימוש בנייד ובאמצעים טכנולוגיים. טל': 7600146־03.

 

2. תלו לוח מודעות עם מידע חיוני במקום בולט

כדאי להכין כמה רשימות בפונטים גדולים ולסמן במרקר את מהות הרשימה, כמו למשל: תרופות (כולל מינון ואופן נטילה), מספרי טלפון לחירום (מוקד, רופא מטפל, בן משפחה), בדיקות לחודש הקרוב (כולל תאריך, שעה, כתובת וטלפון). בנוסף, צלמו את הרשימות בנייד והעבירו למטפל/ת ולבני המשפחה המצויים בקשר טיפולי עם סבא וסבתא – הן עשויות לשמש אתכם בזמן חירום.

 

פינה ירוקה, מד סטורציה, ארון תרופות וכיסא מתקפל (צילום: Shutterstock)
    פינה ירוקה, מד סטורציה, ארון תרופות וכיסא מתקפל(צילום: Shutterstock)

     

    3. ציידו את מלאי התרופות

    בדקו אם יש במלאי הביתי תרופות לחודשיים הקרובים (כולל כפפות ומסכות פנים), ואם לא, דאגו למלא את החסר. רצוי לאחסן את התרופות במקום קריר ויבש ולהצמיד לכל תרופה מדבקות עם כיתוב גדול וברור באשר לייעודן הטיפולי, למשל: "אלרגיה", "הפחתת כאב", "לחץ דם".

     

    4. הוסיפו גם מד סטורציה

    מדובר במכשיר (אצבעון) למדידת אחוז רוויון החמצן בדם שאפשר לרכוש בבית מרקחת או דרך ארגון "יד שרה". אחד ממאפייני הקורונה מתבטא בירידה חדה ברמות החמצן בלי שהמטופלים יבחינו בכך, והמכשיר מספק התראה מוקדמת לאנשים בסיכון לפתח דלקת ריאות כתוצאה מהקורונה. הוא גם יכול להעיד על מחלות חריפות אחרות של מערכות הלב והריאות.

     

    כדאי לדעת: הערך הנורמלי לחמצון בדם הוא מעל 92%. על פחות מכך יש לדווח מיידית לרופא המטפל או למוקד מאחר שהמשמעות לכךהיא שהאיברים החיוניים לא יקבלו מספיק חמצן (אם ידועה מחלה כרונית של הריאות, ערכי היעד הם מעל 90%).

     

    5. הצטיידו בכיסא מתקפל

    כיסא מתקפל, עם מקום להנחת ספל קפה, הפך להיות מוצר מבוקש בימי הריחוק הפיזי. כך אפשר, בהתאם להנחיות, לנייד את הכיסא החוצה ולהיפגש עם שכנים לקפה בגינה השכונתית ובכל זאת לשמור על מרחק זה מזה.

     

    6. ארגנו בבית פינה ירוקה

    ארגנו במרפסת או באחד האזורים המוארים בבית פינה עם עציצי נוי וצמחי תבלין. על כל עציץ הצמידו דף שעליו מצוין שם הצמח והוראות הטיפול בו. הטיפול בעציצים מכניס לשגרה של עשייה, מפחית סטרס ומעודד להשתמש בזיכרון כדי לזכור את שמות הצמחים ואת אופן הטיפול בכל אחד מהם.

     

    ייעוץ מקצועי: ד"ר קרינה גליק, מנהלת מחלקת קורונה בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד; ארנית דקל, מנהלת תנועת של"מ (שירות לאומי למבוגר), החברה למתנ"סים הארצית

     

      האם נגיף הקורונה מחכה לנו על התפוח או המלפפון?

       

      החיטוי ועונשו: למה אסור לסבן את הפירות והירקות. לחצו לכתבה (צילום: Shutterstock)
      החיטוי ועונשו: למה אסור לסבן את הפירות והירקות. לחצו לכתבה (צילום: Shutterstock)

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד