עוגת פרווה שתפתיע את האורחים: טארט לימון עם חלווה ואגוזים

ללא מוצרי חלב, על בסיס בצק מוכן, עם מלית מדליקה ולא שגרתית במרקם קטיפתי. מיכל לוי-אחלל מגישה סיום מנצח ומרענן לארוחה קייצית

טארט לימון וחלווה (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
טארט לימון וחלווה (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 24-22 ס"מ)

 

לקלתית

  • 200 גרם בצק פילאס או בצק עלים
  • לאפייה: קטניות או משקולת אפייה ייעודית

 

למלית

  • 4 חלמונים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) קמח
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
  •  1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 4 כפות (100 גרם) ממרח חלווה, אפשר גם בטעם וניל

 

לקישוט

  • 50 גרם אגוזים לפי הטעם, קלויים וחתוכים גס
  • 50 גרם שערות חלווה

 

ההכנה

1. הקלתית: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מעט את הבצק, לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים בו עיגול הגדול מעט מגודל התבנית, כך שיכסה גם את דופנותיה. משמנים את התבנית, מעבירים אליה את הבצק ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.

2. גוזרים רדיד אלומיניום בקוטר התבנית, מברישים או מרססים במעט שמן ומהדקים לבצק. מפזרים עליו את הקטניות (או משקולת האפייה). מאחסנים 15 דקות במקפיא (עד חודש).

3. מחממים את התנור ל־190 מעלות.

4. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב קלות בשוליים. מסירים את רדיד האלומיניום עם המשקולות ואופים עוד כ־5 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים ומצננים.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את החלמונים והסוכר ומקציפים עד שהבלילה מבהירה קצת. מוסיפים את הקורנפלור, הקמח וקליפת הלימון ומערבלים.

6. במקביל, שמים בסיר קטן את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, את המיץ הרותח לבלילת החלמונים. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומביאים לרתיחה, תוך כדי טריפה מתמדת במטרפה ידנית. כשהבלילה מסמיכה מסירים מהכיריים. מוסיפים את ממרח החלווה ומערבבים היטב.

7. הרכבת העוגה: מחלצים את הקלתית ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים לתוכה את המלית החמה ומיישרים. מצננים במקרר לפחות 15 דקות.

8. מקשטים את העוגה בפיצוחים ובשערות חלווה. מגישים.

 

  • זמן הכנה: 40 דקות, ללא אפייה
  • דרגת קושי: בינוני־מורכב
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר. הטארט במיטבו ביום ההכנה 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד