תבשיל קליל שמתאים בול לימים חמים: חריימה עם במיה (צילום: דינה משה)
מרכיבים
4-3 מנות
- 6 יחידות פילה דג אדמונית, לברק או דניס
- חצי לימון סחוט
- 4 כפות שמן
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות רסק עגבניות
- 4 עגבניות מרוסקות בפומפיה
- 3-2 פרוסות לימון כבוש, קצוץ דק
- 1 כפית גדושה מלח גס
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כפית פתיתי צ'ילי גרוס
- 600 גרם במיה, קפואה
- 4-3 כוסות מים
- 1/2 חבילת כוסברה טרייה, קצוצה
אופן ההכנה
- משרים את הדג בתוך קערה עם מים ומיץ מחצי לימון למשך חצי שעה. מוציאים ומייבשים היטב.
- מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל השחור, את הרסק ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים. מטגנים כדקה.
- מוסיפים את הלימון הכבוש, המלח, השום והצ'ילי, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את הבמיה וחצי כוס נוספת של מים. מבשלים חצי שעה נוספת.
- מוסיפים מחצית מהכוסברה הקצוצה, מערבבים ומניחים את הדגים על התבשיל עם העור כלפי מטה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מדי פעם אם יש מספיק נוזלים בסיר ומוסיפים מים במקרה הצורך - שימו לב לא לדלל את הרוטב יותר מדי. לפני ההגשה מפזרים את המחצית השנייה של הכוסברה הקצוצה.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"
עוד מנה קלילה של דינה משה - מפרום ללא טיגון