עניין פיקנטי למדי: חריימה חרפרף עם במיה, לימון כבוש וכוסברה

עוד מעט הבמיה הטרייה תהיה בשיאה, אבל עד אז אין שום בעיה להשתמש במוצר הקפוא: קבלו מתכון לתבשיל מקורי וקליל, במצב רוח קיצי שמתאים בול לארוחת שישי

דינה משה

|

04.06.20 | 08:58

תבשיל קליל שמתאים בול לימים חמים: חריימה עם במיה (צילום: דינה משה)
תבשיל קליל שמתאים בול לימים חמים: חריימה עם במיה (צילום: דינה משה)

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 6 יחידות פילה דג אדמונית, לברק או דניס
  • חצי לימון סחוט
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 4 עגבניות מרוסקות בפומפיה
  • 3-2 פרוסות לימון כבוש, קצוץ דק
  • 1 כפית גדושה מלח גס
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כפית פתיתי צ'ילי גרוס
  • 600 גרם במיה, קפואה
  • 4-3 כוסות מים
  • 1/2 חבילת כוסברה טרייה, קצוצה

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הדג בתוך קערה עם מים ומיץ מחצי לימון למשך חצי שעה. מוציאים ומייבשים היטב.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל השחור, את הרסק ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים. מטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את הלימון הכבוש, המלח, השום והצ'ילי, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את הבמיה וחצי כוס נוספת של מים. מבשלים חצי שעה נוספת.
  4. מוסיפים מחצית מהכוסברה הקצוצה, מערבבים ומניחים את הדגים על התבשיל עם העור כלפי מטה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מדי פעם אם יש מספיק נוזלים בסיר ומוסיפים מים במקרה הצורך - שימו לב לא לדלל את הרוטב יותר מדי. לפני ההגשה מפזרים את המחצית השנייה של הכוסברה הקצוצה.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

 

    עוד מנה קלילה של דינה משה - מפרום ללא טיגון

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה דיש)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה דיש)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג