נולדה פגה, נדרסה בגיל 10 והיום עוזרת לכם לרכוש הרגלי סדר בבית

בתאל אליאב התמודדה כילדה עם פגיעה בדיבור ובידוד חברתי, וכאמא צעירה למדה להסתדר בדירה של 25 מ"ר. היום 22 קבוצות ווטסאפ מקבלות ממנה טיפ יומי

ליעונה מנקלי

|

13.04.20 | 19:35

"בניתי בתוכי יכולות הכלה, אהבה ואמפתיה, ואת זה אני מביאה לבתים שאני מלווה". בתאל אליאב (צילום: חלי סלע)
"בניתי בתוכי יכולות הכלה, אהבה ואמפתיה, ואת זה אני מביאה לבתים שאני מלווה". בתאל אליאב (צילום: חלי סלע)

בתאל אליאב (29), נשואה ואמא לשניים מתגוררת בפרדס חנה. בעלת העסק "זמן לסדר" שמרכז ניסיון של עשור בסידור בתים, בגישה המשלבת גם את שיטת קונמארי. "העסק שלי, שמלווה נשים ומשפחות בתהליכי אימון ופרקטיקה לרכישת הרגלי סידור בבית, הוא שילוב של סיפור חיים, התמדה, נחישות ואמונה בדרך". אליאב מעבירה גם סדנאות בתחום ברחבי הארץ, ומפעילה קבוצת פייסבוק ומעל 22 קבוצות ווטסאפ שלהן היא שולחת טיפ יומי.

 

 

משפחות זקוקות להבנה ושלא ישפטו אותן
    משפחות זקוקות להבנה ושלא ישפטו אותן

     

    ילדות מסודרת?

    "נולדתי בשבוע ה-30 להיריון והייתי חודשיים בסכנת חיים. בגיל 10 נדרסתי ועברתי טראומה שכללה פגיעה בדיבור. לא הייתי מקובלת בחברה וכמעט לא האמנתי בעצמי, אבל בסופו של דבר אתגרים אלו ואחרים הפכו אותי למי שאני היום. בניתי בתוכי יכולות הכלה, אהבה ואמפתיה, ואת זה אני מביאה לבתים שאני מלווה.

     

    "גדלתי בבית מאוד מסודר וזה השפיע עליי לטובה. תמיד אהבתי סדר, אבל רק אחרי שהתגוררתי משך שלוש שנים עם בעלי ובכורי בדירה פיצית בת 25 מ"ר, הדיאלוג עם הסדר וההבנה של סדר וארגון הלכו והעמיקו. כשנמצאים במרחב ביתי מצומצם במשך תקופה ארוכה מבינים שיש חובה אמיתית לסדר ולארגן את הבית בצורה שונה ממה שרובנו רגילים.

     

    "גדלתי בבית מאוד מסודר וזה השפיע עליי לטובה"
      "גדלתי בבית מאוד מסודר וזה השפיע עליי לטובה"

       

      "בשנים האלו פיתחתי שיטות לסידור, ארגון ופרקטיקה במרחב. התחלתי לפתח שיטות עבודה כמו ארגון בסלסילות, סידור לפי מיקומים מסוימים, ארגון לפי פרקטיות, פינוי עומס, וכל מי שנכנס לדירות שלי – כולל הדירה הפיצית – התלהב. למרות זאת, לקח לי זמן להקים את "זמן לסדר", והקריירה שלי החלה כמורה לאמנות".

       

      אתגר גדול בעבודה?

      "העסק שלי נבנה במטרה להכניס סדר וארגון לכל הבתים בישראל, מתוך ההבנה שמשפחות זקוקות להבנה ושלא ישפטו אותן, ואני משתדלת להעניק להן את הכוחות להצליח בתהליך הזה. עבדתי עם משפחה בת 13 נפשות: 11 ילדים מגיל שנה עד גיל 21. הבית היה עמוס בפריטים, רהיטים ושקיות מפוזרות בכל מקום. בהתחלה האישה לא הייתה מוכנה לשינוי והתנגדה לכל הצעה שלי. לאט לאט היא נפתחה לרעיון וכך התחוללו שינויים גדולים בבית. הוא הפך מסודר הרבה יותר, ובעקבותיו האישה הפכה שמחה ורגועה, והילדים ובן הזוג מגויסים יותר.

       

      צילום: בתאל אליאב

      צילום: בתאל אליאב

      סגורסגור

      שליחה לחבר

       הקלידו את הקוד המוצג
      תמונה חדשה

      שלח
      הסרטון נשלח לחברך

      סגורסגור

      הטמעת הסרטון באתר שלך

       קוד להטמעה:

       

      טיפים לסדר בסגר

      לרתום את המשפחה

      כולם רוצים בית מסודר ונעים גם אם נדמה שהילדים בבית רק תורמים לבלגן, כדאי להוות דוגמה אישית, להדגים להם כיצד מסדרים בתום כל פעולה, ולהראות איך הסדר פשוט עושה טוב. אני ממליצה לבקש, לשתף, להעצים - במקום לדרוש כל הזמן .דאגו לכך שיהיו שותפים לעשייה ולשינויים, תראו להם שהם כוח עזר עבורכם ושתרומתם מכרעת. חשוב לתמוך אחד בשני ולסדר ולארגן בשמחה, ולא מתוך תחושת לחץ והכרח. אל תהפכו את סידור הבית לעונש.

        

      סוד הסלסילה

      היופי בסידור הבית שזה לא חייב להיות מושלם ויקר, אלא פשוט ופרקטי. סלסילות אחסון מפלסטיק הם דבר נהדר. אספו לכם כמה סלסילות ומיינו את הפריטים בחדרים השונים. מכסים של סירים שמתבלגנים בארונות, חומרי ניקיון, מוצרי מזון, אביזרי אלקטרוניקה ועוד.

       

      הזבל של האחד הוא האוצר של האחר

      חשוב שתהיו כנים ותשמרו פריטים שאתם מתכוונים להשתמש בהם. מה שלא – ממליצה פשוט לשחרר הלאה ולשמח אחרים.

       

      לא לדחות, לחלק

      לפעמים הדחיינות יכולה לגרום לפרויקט פשוט להידחות ובסופו של דבר לקחת יותר זמן ממה שצריך. כדאי להשתדל להחזיר כל פריט למקומו, בתום השימוש, באופן שוטף כדי להימנע מהררי בלגן מתסכלים. כשיש משימה – השתדלו לבצע אותה באופן מיידי, ולא לדחות. באופן כזה תהיו יותר אפקטיביים ותשמרו על הזמן היקר. אם אתם מרגישים שהמשימה "גדולה" עליכם, פשוט חלקו אותה למשימות קטנות, ובצעו אותן בהדרגה.

       

      5 הטיפים שהעוקבות של בתאל הכי אהבו

      1. עכשיו ולא אחר כך - להחזיר פריטים למקום בסיום השימוש. יחסוך זמן בהמשך היום.
      2. תאמיני שאת מסוגלת להשתנות. סדר וארגון זה כמו שריר וצריך לפתח אותו
      3. להרפות - שימי לב למה שנכון לך. אל תעמיסי על עצמך. והגדירי יום לסדר, כך תהפכי את הסדר לחלק משגרת החיים ותמנעי מהעומסים להצטבר
      4. שתפי את המשפחה בסידור הבית. לפעמים הם פשוט לא יודעים מה מתרחש, גלי להם.
      5. אחד נכנס - אחד יוצא. כל פריט חדש שנכנס הביתה – יוצא אחר במקומו (בגד, צעצוע וכל חפץ אחר) – אפשר גם לתרום.

       

         ומה "אדונית הארונית" מצאה בארון התרופות שלכם?  הקליקו על התמונה

         

        הטיפים לסדר של נועה  הרניק (צילום: נועה הרניק "אדונית הארונית")
        הטיפים לסדר של נועה הרניק (צילום: נועה הרניק "אדונית הארונית")

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד