שחקו אותה אוינופילים: כך תתאימו את היין הנכון לאוכל שאתם מגישים

הלבן מיועד לדגים והאדום לבשר? לא בטוח, המומחים כבר מזמן אומרים כי הכי טוב ללכת עם מה שטעים לכם. מתוך הספר החדש של מליסה מונוסוף "סודות של יין טוב"

מליסה מונוסוף

|

07.04.20 | 07:59

קבלו כמה כללים פשוטים שיעזרו לכם להחליט איזה יין להגיש לשולחן - אדום או לבן? (צילום: Shutterstock)
קבלו כמה כללים פשוטים שיעזרו לכם להחליט איזה יין להגיש לשולחן - אדום או לבן? (צילום: Shutterstock)

כאשר מדובר בהתאמת יין לאוכל, אחת העמיתות שלי, הסומליה המומחית אנדריאה רובינסון, תמיד אומרת: "תנו להם כלים, לא חוקים!" נכון, יש שילובים שעובדים טוב יותר מאחרים, אבל לכולנו יש העדפות אישיות שמעצבות את היחס שלנו להשפעות הדדיות של יין ואוכל. שילובים מסוימים יכולים לחשוף אתכם למאכלים שאף פעם לא אהבתם או לגרום לכם להעריך יין שבחיים לא חשבתם שתאהבו.

 

עם זאת יש לי כלל חשוב: תמיד תאכלו ותשתו מה שאתם רוצים, ולא חשוב מה אחרים אומרים! טעים לכם? זה כל מה שחשוב. הנה כמה שיטות שישפרו את השילובים שלכם.

 

 התאמה

בחרו מרכיב אחד ביין והתאימו לו מרכיב דומה באוכל (או להפך), למשל הגישו שרדונה חמאתי וקרמי לצד מאכל חמאתי וקרמי כמו פסטה אלפרדו או אספרגוס ברוטב הולנדז.

 

 ניגוד

צרו ניגוד או משקל נגדי למרכיב באוכל בעזרת מרכיב ביין (או להפך), כמו שילוב של מאכל קרמי ועשיר עם יין חד וחמצמץ.

 

 תהיו שווייץ

תהיו ניטרליים ותבחרו יין ומאכל שלשניהם יש תכונות וטעמים מתונים (בניגוד לטעמים מתובלים, חריפים או לא שגרתיים).

 

 לכו על צבעים

התאימו את צבע האוכל לצבע היין! למשל: מאכלים ירוקים כמו ירקות ירוקים (כמו ארטישוק, סלרי, אספרגוס,תרד, אפונת גינה, שום ירוק ועוד) עם יינות ירוקים שיש להם צבע בהיר ואופי צעיר, צמחי ועשבוני או אופי של הדרים ירוקים (כמו סוביניון בלאן, גרונר ולטלינר או וינו ורדה מפורטוגל). או נסו ורוד - אני אוהבת את השילוב של סלמון, סלט סלק ורוזה.

 

 לכו על גיאוגרפיה

חוק אצבע טוב: מה שגדל יחד הולך יחד. חשבו על מוצאו של מאכל מסוים ולכו על יין שבא מאותו אזור או מאזור סמוך. כולם יודעים שלאירופאים יש את זה כשמדובר האוכל ויין, ובאופן מסורתי הם מגדלים ומכינים אוכל שמשתלב יפה עם היין המקומי.

 

 לכו על זיווג בטוח

הנה תשעה זיווגים של אוכל עם יין שכל סנוב יין חייב לנסות בחייו:

 

  1. 'ציפס + שמפניה
  2. כבד אוור + סוטרן
  3. סרדינים + פינו שרי
  4. סושי + ריזלינג גרמני
  5. פסטת ביצים עם פטריות כמהין לבנות מאלבה + בארולו או ברברסקו
  6. גבינה מסריחה + גוורצטרמינר מאלזס
  7. סלמון + פינו נואר
  8. קרוק מסיה + רוזה צרפתי
  9. צלי טלה + בורדו

 

 זכרו את המרכיב השלישי הסודי

האם קרה שנהניתם משילוב של אוכל ויין ולא ידעתם להסביר בדיוק למה? לעתים קרובות חוויית הסעודה קשורה יותר לאנשים שמבלים בחברתם ולמכלול החווייתי. לא נגזים ונאמר, " המרכיב הסודי הוא אהבה!" אבל באמת, חוויות כאלו יהדהדו חזק יותר משילובים ששיננתם מהכתובים.

 

עטיפת הספר (צילום: ידיעות ספרים)
    עטיפת הספר(צילום: ידיעות ספרים)

     

    "המדריך השלם: סודות של יין טוב", מאת מליסה מונוסוף, הוצאת ידיעות ספרים

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד