ראיינה ישראלי שהחלים מקורונה, אך אז התברר - הוא עדיין חולה

ורד פלמן, כתבת כאן 11, נשלחה לראיין גבר שחלה ב'ספינת הקורונה' ושב ארצה לאחר שהחלים. אחרי כמה שעות היא התבשרה: הוא עדיין חולה, ואת צריכה להיות בבידוד

ורד פלמן. "הדבר הכי כואב הוא שאני לא יכולה לחגוג עם הבת שלי את פורים" (צילום:יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
ורד פלמן. "הדבר הכי כואב הוא שאני לא יכולה לחגוג עם הבת שלי את פורים" (צילום:יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

את חג פורים הנוכחי ורד פלמן (38) , כתבת כאן 11, מבלה בבידוד:

 

איך זה קרה?

"בשבועות האחרונים סיקרתי את הישראלים שהיו בהסגר על ספינת הדיימונד פרינסס ביפן, שארבעה מהם אושפזו בטוקיו אחרי שאובחנו כנשאי קורונה. עם אחד מהם, שמעון דהאן, היינו בקשר יומיומי. כשהוא החלים וחזר לארץ, נשלחתי לסקר את הגעתו בידיעה שהאיש בריא לגמרי, אבל אחרי כמה שעות התקשרה אליי הרופאה המחוזית והודיעה לי שאני צריכה להיות בבידוד".

 

איך הגבת?

"הסתכלתי על ההודעה המומה. בית החולים ביפן נתן לו מסמך רשמי שהוא בריא, אחרי שעבר שתי בדיקות שתוצאותיהן היו שליליות. הוא טס לארץ בשתי טיסות, איך זה יכול לקרות?"

"אני נמצאת בחדר סגור, לא יוצאת ממנו אם אין צורך וכשאין ברירה, אני מסתובבת בבית עם כפפות. אני משתדלת לא להכין לעצמי אוכל כדי לא להיות במגע עם שום דבר שיכול לסכן את המשפחה, כל עוד לא ברור אם נדבקתי או לא"

 

איך באמת?

"במשרד הבריאות טוענים שמדובר בשיטת מדידה שונה. מומחה למחלות זיהומיות הסביר שעשרה אחוזים מאלה שאובחנו ביפן כלא נשאים, נמצאו נשאים כששבו למדינותיהם".

 

איך קיבלת את הבשורה?

"לא פשוט, בעיקר בגלל המשמעות שיש לזה על המשפחה שלי ועל איך מסדרים את העניינים עם העבודה של בן זוגי, שאמור גם לקחת את הילדה מהגן כי אסור להכניס אנשים הביתה".

 

נסי לתאר איך מתנהלים בבידוד.

"אני נמצאת בחדר סגור, לא יוצאת ממנו אם אין צורך וכשאין ברירה, אני מסתובבת בבית עם כפפות. אני משתדלת לא להכין לעצמי אוכל כדי לא להיות במגע עם שום דבר שיכול לסכן את המשפחה, כל עוד לא ברור אם נדבקתי או לא. נכון שזה אומר להיות הרבה לבד בחדר סגור, אבל אני משתדלת לעשות דברים שאף פעם אין לי זמן לעשות בשגרה, למשל, פילאטיס. יש לי זמן לקרוא, לראות סרטים שהחמצתי וגם לעצור ולחשוב על החיים, לעשות תוכניות חדשות".

 

איך ההורים בגן של בתך קיבלו את הידיעה שאת בבידוד?

"היה לי חשוב לעדכן את ההורים בעצמי, לא רציתי שהם ישמעו על זה מכלי התקשורת. לשמחתי הגננת אומרת שרוב ההורים רגועים ואין פאניקה. לא קרה שילד לא הגיע לגן בגלל זה. יש גם סבים וסבתות בגן שחזרו מאיטליה והם בבידוד, זה מתחיל להיות יותר ויותר בסביבה, יש כבר המון אנשים בבידוד, הם מבינים שזה יכול לבוא להם מכל הכיוונים".

 

מה הכי קשה לך בבידוד?

"איך מסבירים לילדה בת ארבע למה אמא לא יכולה לחבק ולנשק אותה. התייעצתי עם הגננת והיא יעצה להגיד לה שאמא חולה ואי־אפשר להתקרב אליה עד שתבריא".

 

מה נאלצת לבטל?

"הייתי אמורה להשתתף בסיקור הבחירות וברור שזה לא קרה. היו לי פגישות חשובות שהתבטלו, אבל הדבר הכי כואב הוא שאני לא יכולה לחגוג עם הבת שלי את פורים. היא מתחפשת לפיה, סבתא שלה הכינה לה תחפושת יפה".

 

איך הגעת לתחום התקשורת?

"ממש במקרה, לפני 14 שנים. כסטודנטית למדע המדינה וסוציולוגיה עבדתי בביטחון בבניין הטלוויזיה ברוממה. יורם כהן, שהיה מנהל החדשות, הציע לי להישאר כתחקירנית ואחרי שלוש שנים התחלתי לעשות כתבות. הייתי עוזרת של כתב הפלילים אורי כהן אהרונוב ז"ל, וכשהוא חלה החלפתי אותו. בשנתיים האחרונות אני ממונה על תחום עבירות המין, נושא חשוב מאוד בעיניי".

 

מה הדבר הראשון שתעשי אחרי שתצאי מהבידוד?

"קודם כל, חיבוק ונשיקה לבת שלי ולבן זוגי, שנשא בעול. אחר כך לשתות קפה בבית קפה. בקיצור, אחזור לעשות את כל הדברים הקטנים והיומיומיים שאנחנו לא מעריכים מספיק".

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד