עזבו אתכם משוקולד, אהבה אמיתית היא תבשיל צרפתי קלאסי ביין אדום

בף בורגיניון התחיל כמאכל צנוע של פשוטי העם ועם הזמן מצא את דרכו למסעדות העילית. רוצים גם? חשוב שתדעו כי סוד המנה טמון ביכולת שלכם לדחות סיפוקים

Xnet

|

13.02.20 | 11:24

חושו עצמכם ג'וליה ציילד - בף בורגיניון (צילום: אפרת ליכטנשטט)
חושו עצמכם ג'וליה ציילד - בף בורגיניון (צילום: אפרת ליכטנשטט)

מרכיבים

 

  • 1/2 2 ק"ג צוואר בקר פרוס לקוביות גדולות
  • 300 גרם גזר גמדי קלוף
  • 2 יחידות שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 2 יחידות בשורש פטרוזליה, קלוף וחתוך גס
  • 12בצלי שאלוט, קלופים
  • 1 חבילה פטריות יער, חתוכות גס
  • 1 חבילה פטריות מלך היער, חתוכות גס
  • 3 ענפי טימין
  • 5 עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 8 שיני שום
  • 1 בקבוק יין אדום מסוג קברנה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כף קמח
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם סוכר
  • פטרוזיליה/ כוסברה/ רוזמרין טרי, קצוצים

 

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערה גדולה את קוביות הבקר, הגזרים, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, השאלוט והפטריות.
  2. שמים בשקית בד ייעודית או בבד חיתול נקי את הטימין, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל והשום, קושרים היטב ומוסיפים לקערה עם הירקות והבשר.
  3. יוצקים את היין לקערה, מכסים ושומרים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
  4. מסננים את הירקות, הבשר והתבלינים מהיין (לא שופכים אותו!) ומפרידים בין הירקות, הבשר, הפטריות והתבלינים.
  5. מחממים בסיר רחב את השמן וצורבים את קוביות הבשר עד לסגירה. מוציאים ושומרים בצד.
  6. מטגנים באותו סיר את הירקות עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הבשר הצרוב, רסק העגבניות, הקמח, המלח והפלפל ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים את היין שהשרינו בו את הבשר והירקות ומגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ. מוסיפים מים עד לכיסוי, מחזירים את שקית התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
  8. מוסיפים  את הסוכר ואת הפטריות ומבשלים 30 דקות נוספות. מכבים את האש. התבשיל הכי טעים יום למחרת עם המון עשבי תיבול למעלה.

 

המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים

 

    עוד קלאסיקה, אך הפעם עם טוויסט: ירקות קבורים במלח

     

     הקליקו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת ליכטנשטט)
    הקליקו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפרת ליכטנשטט)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג