מפוארת אבל קלה להכנה: עוגת שוקולד וערמונים ללא גלוטן

הקור והגשם מעוררים בכם חשק לפינוק מתוק ומנחם? יש לנו בדיוק עוגה בשבילכם - עשירה בשוקולד, מתוקה במידה, ומשודרגת עם קרם מהיר

עוגת שוקולד ערמונים  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת שוקולד ערמונים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים בוואקום
  • 1/2 כוס שמן זרעי ענבים או שמן קנולה
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים גודל L
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • להגשה: 1/2 כוס ממרח שוקולד־אגוזים, אבקת קקאו

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים את השוקולד בקערה מתאימה וממסים בהדרגה במיקרוגל –30 שניות בכל פעם – עד שאפשר לערבב אותו למרקם קרמי אחיד.

3. בוחרים 7 ערמונים וטובלים אותם עד מחציתם בשוקולד המומס. מניחים בצד לצינון ולהתייצבות.

4. טוחנים את יתרת הערמונים (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למחית.

5. מוסיפים לקערת השוקולד המומס את השמן, הסוכר והווניל ומערבבים. מוסיפים את הערמונים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים אחרי כל הוספה. מוסיפים את הקורנפלור, הקקאו, אבקת האפייה והמלח וטורפים לעיסה אחידה.

6. יוצקים לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים.

7. ההגשה: מורחים על העוגה את ממרח השוקולד־אגוזים. בוזקים מסביב את אבקת הקקאו. קוצצים גס את הערמונים המצופים ומפזרים על העוגה. מגישים.

 

משך הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון

דרגת קושי: קל־בינוני

איך שומרים? בחורף, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. בקיץ – עד שבוע במקרר. אפשר להקפיא עד 6 שבועות

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד