המרכיבים
(תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)
לבצק
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) מים
- 30 גרם שמרים טריים
- 3 ביצים
- 150 גרם חמאה או מרגרינה, מומסות
- 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) חלב
למלית
- 200 גרם ריבת תותים
- לסירופ החלב
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לקישוט
- אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות נמוכה 10 דקות, לקבלת בצק רך מאוד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך 6 שעות לפחות (אפשר עד 12 שעות).
2. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מוציאים ממנו את האוויר על ידי תפיחות קלות. מחלקים את הבצק ל־12-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי כ־1 ס"מ. מניחים במרכז על עיגול כפית גדושה של ריבה, סוגרים לכדור ומהדקים היטב את הקצוות.
3. משמנים את התבנית ומניחים בה את הכדורים במרווח של 1/2–1 ס"מ ביניהם, כך שהם יהיו כמעט צמודים זה לזה. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ־40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו וממלא לגמרי את התבנית.
4. בינתיים, מחממים את התנור ל־160 מעלות.
5. אופים 40-35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
6. בינתיים, מכינים את סירופ החלב: מחממים בסיר קטן את החלב והסוכר, על להבה גבוהה תוך ערבוב מפעם לפעם. ברגע שהחלב רותח - מסירים מהאש.
7. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה מיד בסירופ החלב. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
משך ההכנה: כ־40 דקות, לא כולל התפחה ואפייה
דרגת קושי: בינוני
איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר. מומלץ לחמם בתנור לפני ההגשה