מי המורה: הקונדיטורית ליבנת גוטליב מ"עוגצ'קה", שמציעה עוגות מעוצבות לאירועים וסדנאות פטיסרי.
מה מכינים: ציפוי גלסאז' עם אפקט רשת או "ספיידר"
מה עושים עם זה: משדרגים את ציפוי הגלסאז' רמה אחת למעלה, כך שהוא ייראה כמו שיש מבריק
שימו לב: חשוב לעבוד עם משקל ולהקפיד על מדידה מדויקת של כמויות החומרים. גם סטייה של גרם אחד עלולה לפגוע בהצלחת
המתכון.
>> בפרקים הבאים: סלעי מרנג, עוגות מיקרוגל ועוד טכניקות מיוחדות אך פשוטות שיפילו את האורחים מהכיסא, גם אם תגישו להם מתחת לצד זה רק כדור גלידה
ציפוי ספיידר לעוגה
מרכיבים
- 50 גרם מירור
- 3 גרם צבע מאכל לבן באבקה
- 1 כמות של גלסאז' מוכן (ראו הסבר בסרטון למטה, או בפרק הקודם)
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את המירור וצבע המאכל, מחממים במיקרו עד לטמפרטורה 60 מעלות (בערך דקה אחת של חימום).
- יוצקים את ציפוי הגלסאז' על העוגה.
- מעבירים את תערובת המירור וצבע המאכל לכלי שטוח כך שנוכל לטבול בו פלטה.
- טובלים פלטה בתערובת ומחליקים במירור החם.
>> צריכים תזכורת איך עושים ציפוי מבריק? צפו בסרטון או הקליקו לפרק הקודם בסדרה
מה זה הטלוויזיה הקינוחית?
עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.
חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.
למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".