רוית אסף חושפת: "עברתי ניתוח להחלפת שתלי הסיליקון בחזה"

בפוסט ששיתפה בעמוד האינסטגרם שלה מלכת היופי לשעבר, היא קוראת לנשים ללכת להיבדק ומסבירה למה החליטה להחליף את השתלים ולא להסיר אותם

"התלבטתי אם לשתף, אבל חשוב לי שיידעו". מלכת היופי במיל' רוית אסף  (צילום: סטודיו OM)
"התלבטתי אם לשתף, אבל חשוב לי שיידעו". מלכת היופי במיל' רוית אסף (צילום: סטודיו OM)
רוית אסף הפתיעה את עוקביה כשחשפה בעמוד האינסטגרם שלה שעברה ניתוח להחלפת שתלי הסיליקון בחזה בעקבות בדיקה לא תקינה. "אני מקפידה לעשות אולטראסאונד וממוגרפיה באופן קבוע". היא כותבת בפוסט. "בבדיקה האחרונה שעברתי, נצפה סיליקון בבלוטות הלימפה שהוביל לחשש לקרע בשתלים, המחייב להחליף את השתלים באופן מיידי. בזמן שאתן קוראות את הפוסט הזה אני כבר אחרי הניתוח, בהתאוששות. אבל אני מפצירה בכל אחת ואחת מכן, לגלות אחריות אישית. לכו להיבדק!". 

 

"התלבטתי אם לשתף את הפוסט", מספרת אסף, לשעבר מלכת היופי ובעלת רשת בתי ספר לאיפור. "זה מסוג הדברים שהם מאוד אישיים. לא דיברתי על הניתוח להגדלת חזה כשעשיתי אותו בזמנו. אבל דווקא פה החלטתי שכן חשוב שיידעו. כמות ההודעות הפרטיות שאני מקבלת היא אדירה. זה כבר היום השלישי שאני במנוחה מאז הניתוח, ואני לא מצליחה לפתוח את המחשב. אני לא מפסיקה לקבל הודעות. נשים כותבות לי 'לא ידעתי שצריך להיבדק' 'אני עושה מחר בדיקה', ונשים שמספרות שהן עברו משהו דומה. זאת הייתה המטרה בפוסט הזה. אני ממש שמחה ששיתפתי".

 

 

לאחרונה פרסם ארגון ה-FDA האמריקאי אזהרה חמורה נגד שתלי סיליקון לשדיים, בעקבות מקרי תחלואה בסרטן. "אבא שלי ראה את אחת הכתבות שעשו בנושא ונכנס ללחץ", משתפת אסף. "אמרתי לו שאני עושה בדיקות והכל בסדר. אך המשפחה דחפה אותי ללכת להיבדק שוב. למרות שיש לי את הסוג הטוב של השתלים שדיברו עליו בכתבה, לא הבעייתי. אבל ברגע ששומעים שמשהו לא תקין זה תמיד מלחיץ, אז באופן טבעי הם נלחצו".

 

ומה היה בבדיקה?

"אני כל החיים עושה בדיקות, ותמיד הכל בסדר. פתאום בבדיקה האחרונה לא הכל היה בסדר. עשיתי בדיקת אולטראסאונד, שגרתית לחלוטין, ופתאום גילו שיש דליפה של הסיליקון. החומר נמצא באיזור של בלוטות הלימפה, שזה כבר נשמע מפחיד. אם השתל קרוע חייבים להחליף אותו".

 

נכנסת ללחץ?

"הרופא נתן לי כל הזמן את התחושה שהכל בסדר ואנחנו בזמן. היו מקרים של נשים שהגיעו עם דליפות יותר רציניות, וחומר שהסתובב קצת יותר מדי באיזור. מה שמפחיד בכל הסיפור הזה, שבמידה ולא עולים על זה בזמן, יש דליפה רצינית של חומר והניתוח עצמו אחר כך יותר ארוך ומסובך ובחלק מהמקרים גם נשארים עם נקז בגוף כי צריך לשאוב את החומר. בסופו של דבר צריך לזכור שזה גוף זר שנכנס לגוף שלנו ויש בלאי, זה דורש תחזוקה. למזלי הגעתי בזמן והכל עבר בצורה טובה".

 

הייתה לך מחשבה להוציא את השתלים לגמרי?

"כן, חלפה בראשי המחשבה הזו, וגם ההורים שלי אמרו לי 'בשביל מה את צריכה את זה'. גם חלק מהתגובות שקיבלתי היו 'בשביל מה צריך לעשות את הניתוח הזה מלכתחילה'. זה אינדיבידואלי. יש כאלה שעושות ניתוח אף, כל אחת ומה שמתאים לה. זה ניתוח מאוד שכיח ולא מורכב. לשמחתי לא הייתה הוראה חד משמעית להוציא את השתלים. אם חס וחלילה הייתה הנחיה רפואית, ברור שלא הייתי חושבת פעמיים".

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד