מרקים אחרי הגשם - ארבע הצעות שתוכלו ללגום בסופו של יום אפור

גם אם לא באמת קר, הטפטוף בחוץ גורם לרובנו לשלוף מהארון סיר גדול המשמש למרקים. עכשיו נשאר רק לבחור איזה: עם דלעת, עגבניות, חצילים או עם נקניק ולחם

לירז שדה

|

27.10.19 | 10:10

מרק חצילים קלויים וסנט מור (צילום: אפיק גבאי)
מרק חצילים קלויים וסנט מור (צילום: אפיק גבאי)

מרק חצילים וסנט מור

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 4 חצילי בלאדי, שרופים על אש גלויה
  • שמן זית לטיגון
  • 5 בצלים, פרוסים
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 3 יחידות כרשה (רק החלק הלבן), פרוסות
  • 200 גרם גבינת סנט מור, מחולקת לשתיים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים

 

אופן הכנה

  1. מקפלים 2/3 מהקליפה של החצילים ומניחים אותם בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל כחמש דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ואת הכרשה וממשיכים לטגן כחמש דקות נוספות עד להזהבה וריכוך.
  3. מוסיפים את החצילים השרופים לסיר ומחצית אחת מהגבינה. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומוסיפים נוזלים עד גובה הירקות.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות.
  5. מכבים את האש וטוחנים את המרק עד למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  6. להגשה, מוזגים מהמרק לקערות ומוסיפים פרוסה מהגבינה לקישוט.

 

מרק דלעת

 

מרק דלעת עם קרם פרש (צילום: אפיק גבאי)
    מרק דלעת עם קרם פרש(צילום: אפיק גבאי)

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • שמן זית לטיגון
    • 3 בצלים, פרוסים
    • 4 שיני שום, פרוסות
    • 500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
    • 5 גזרים, קלופים וחתוכים גס
    • 3 ליטר ציר ירקות או מים חמים
    • מלח ופלפל שחור

     

    להגשה של מנה אחת

    • 1 כף גרעיני דלעת, קלויים
    • 1 כף שמן דלעת (לא הכרחי)
    • 1/2 כף קרם פרש או גבינת מסקרפונה

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל במשך 5 דקות, עד להזהבה קלה.
    2. מוסיפים את השום ומערבבים. מטגנים כשתי דקות נוספות.
    3. מוסיפים את הדלעת והגזר, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
    4. מוסיפים נוזלים עד גובה הירקות ומביאים לרתיחה.
    5. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות או עד לריכוך מלא של הירקות. מכבים את האש וטוחנים במוט ריסוק או בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
    6. ההגשה: מוזגים את המרק לצלחת, מוסיפים קרם פרש, מזלפים שמן דלעת, בוזקים גרעינים קלויים מעל ומגישים.

     

    מרק עגבניות, שומר ועראק

     

    מרק עגבניות, שומר ועראק עם טוויל שומשום (צילום: אפיק גבאי)
      מרק עגבניות, שומר ועראק עם טוויל שומשום(צילום: אפיק גבאי)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • שמן זית לטיגון
      • 3 שומרים, פרוסים
      • 3 שיני שום, פרוסות
      • 10 עגבניות בשלות, חתוכות גס
      • 5 עלי טרגון טרי
      • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
      • 1 ליטר מים
      • 1 כוס עראק

       

      להגשה

      טוויל שומשום ואניס (ראו מתכון למטה)

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את השמן הסיר, מוסיפים את השומר ואת השום ומטגנים אותם כ-7 דקות עד לריכוך.
      2. מוסיפים את העגבניות ואת הטרגון וממשיכים לטגן עד שהמיץ של העגבניות מצטמצם.
      3. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים.
      4. מביאים לרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
      5. מוסיפים את העראק ומבשלים כרבע שעה. מכבים את האש וטוחנים את המרק. במידה והמרק סמיך מדי אפשר להחזיר לאש ולהוסיף מים. במידה והוא דליל, מוסיפים כמה פרוסות לחם ישן וטוחנים.
      6. להגשה: מוזגים את המרק לקערות ומקשטים בטוויל שומשום ואניס.

       

      טוויל שומשום וזרעי אניס

       

      מרכיבים

       

      • 1 ביצה, בטמפרטורת החדר
      • 30 גרם סוכר
      • 60 גרם חמאה מומסת או שמן
      • 250 גרם שומשום
      • 55 גרם קמח
      • 10 גרם מלח
      • 1 כף זרעי אניס

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מקציפים את הביצה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
      3. מוסיפים את החמאה, השומשום, הקמח, המלח  ואת זרעי האניס, ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מניחים בצד ל-10 דקות.
      4. שמים את התערובת על נייר אפייה ומשטחים אותה לגובה של חצי סנטימטר בעזרת נייר אפייה שני שמניחים מעליה.
      5. אופים 12 דקות, מוצאים, מצננים ושומרים בקופסה סגורה.

       

      ריבולטה

       

      מרק ריבולטה עם נקניקיית מרגז צלויה (צילום: אפיק גבאי)
        מרק ריבולטה עם נקניקיית מרגז צלויה(צילום: אפיק גבאי)

         

        מרכיבים

        8-6 מנות

         

        • שמן זית לטיגון
        • כיכר לחם בת כמה ימים פרוסה לפרוסות עבות
        • 250 גר שעועית מהסוג שאוהבים, מושרת ללילה
        • 4 גבעולי סלרי, שטופים וקצוצים
        • 2 ליטר מרק עוף, מרק ירקות מסונן או מים
        • 150 גרם נקניק סלמי או נקניק שמן אחר, קצוץ
        • 5 שיני שום, פרוסות
        • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
        • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
        • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
        • 5 עלי מנגולד, שטופים וקצוצים
        • צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
        • עלים מארבעה גבעולי בזיליקום
        • עלים מגבעול טימין אחד
        • קופסת עגבניות מרוסקות או 4 עגבניות טריות מרוסקות
        • קופסה קטנה של רסק עגבניות
        • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

         

        אופן הכנה

        1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את פרוסות הלחם עד להזהבה. מכבים את האש ומניחים בצד.
        2. שוטפים את השעועית המושרית מתחת לזרם מים קרים ומסננים היטב. מבשלים את השעועית עד שהיא מוכנה למחצה, מוציאים ומסננים.
        3. שמים את השעועית בסיר יחד עם הסלרי, מרק העוף, השום ומעט מהנקניק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מלא של השעועית. הוסיפו מים לכיסוי אם יש צורך ומידי פעם מקפים אם נוצר קצף.
        4. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בה את הבצל כחמש דקות עד להזהבה, מוסיפים את הגזרים, תפוחי האדמה ושארית הנקניק. אחרי כחמש דקות מוסיפים את המנגולד, הפטרוזיליה, הבזיליקום והטימין. מטגנים עד לריכוך.
        5. כשהירוקים מתרככים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
        6. כשהשעועית רכה, מוסיפים את הירקות המטוגנים עם העגבניות לסיר עם המרק, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-40 דקות נוספות.
        7. לפני ההגשה מסדרים את פרוסות הלחם המטוגנים, למזוג עליהן מהמרק ולתת לעמד כמה דקות.

         

         המתכון באדיבות לירז שדה, מסעדת בראסרי עין כרם

         

          עוד מתכון מחמם של לירז שדה - חמין מקרוני

           

          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפיק גבאי)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אפיק גבאי)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד