חורפית וחמימה: עוגת שוקולד ואגסים עם נגיעה אלכוהולית

עוגה עשירה ונימוחה בעלת מראה נונשלנטי וניחוחות של חורף: הבצק שוקולדי עם טוויסט של ברנדי, ומעל מניפות אגסים יפהפיות (וטעימות!)

עוגת שוקולד ואגסים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת שוקולד ואגסים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)

 

  • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3-2 כפות וויסקי או ברנדי או ליקר שוקולד
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 6-4 אגסים בשלים, רצוי צהובים ועסיסיים, עם קליפה דקה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים אותה קלות.

2. שמים את השוקולד בכלי מתאים למיקרוגל וממסים בהדרגה

- עוצרים כל 30 שניות ומערבבים – עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. מניחים בצד.

3. שמים בקערת המערבל את הסוכר, סוכר הווניל, המלח והחמאה ומקציפים כ־2 דקות, למרקם קרמי (לפי הצורך, עוצרים ומורידים במרית מדפנות הכלי). תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הוויסקי (או הברנדי או הליקר) ואת השוקולד המומס. עוצרים.

4. מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמנת החמוצה, ומערבבים בתנועות קיפול אחרי כל הוספה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים את פניה.

5. האגסים: חוצים אותם לאורכם ונפטרים מהליבות (אם הקליפה קשה, כדאי לקלוף אותם). פורסים כל מחצית לאורכה, לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, כך שיישארו מחוברות בחלקן העליון. פותחים כל מחצית אגס בעדינות לצורת מניפה. מניחים על העיסה שבתבנית, כך שצדם העליון יבלוט מעט.

6. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.

7. מוציאים ומניחים לצינון קל. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

זמן הכנה: חצי שעה, לא כולל אפייה

דרגת קושי: קל־בינוני

איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: שירי שנהב)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: דביר כחלון, סגנון: שירי שנהב)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד