סלט שיחסל לכם את כל מה שיש במגירת הירקות (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
- 500 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות סילאן
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 חסה מסולסלת, שטופה ומיובשת היטב
- 1 לב חסה ערבית, שטופה ומיובשת היטב
- גרגירים מרימון אחד קטן
- חופן שעועית ירוקה עדינה, חלוטה ומסוננת
- 1 גזר, חתוך לגפרורים
- 1 תפוח, חתוך לגפרורים
- 1/2 סלק מבושל, חתוך לגפרורים
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים את הדלעת בקערה, מוסיפים את הסילאן, השום, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים עד לציפוי. אופים כ-20 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים ושומרים בצד.
- חותכים גס את החסות ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר מרכיבי הסלט, למעט הסלק.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים על הסלט רגע לפני ההגשה. מוסיפים את הסלק, מערבבים ומגישים מיד.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"
עוד מנה של מירי צדוק שנותנת כבוד לירקות