כולם בקערה אחת: סלט ירוק עשיר עם דלעת, גזר, סלק, רימון ותפוח

מסכמים את החגים עם סלט "שבעת הסימנים'' שאורז בתוכו את כל מה שאכלנו במהלך החגיגות לכדי מנה עסיסית, קלה וצבעונית במיוחד

מירי צדוק

|

20.10.19 | 08:34

סלט שיחסל לכם את כל מה שיש במגירת הירקות (צילום: מירי צדוק)
סלט שיחסל לכם את כל מה שיש במגירת הירקות (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

 

  • 500 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות סילאן
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 חסה מסולסלת, שטופה ומיובשת היטב
  • 1 לב חסה ערבית, שטופה ומיובשת היטב
  • גרגירים מרימון אחד קטן
  • חופן שעועית ירוקה עדינה, חלוטה ומסוננת
  • 1 גזר, חתוך לגפרורים
  • 1 תפוח, חתוך לגפרורים
  • 1/2 סלק מבושל, חתוך לגפרורים

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את הדלעת בקערה, מוסיפים את הסילאן, השום, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים עד לציפוי. אופים כ-20 דקות או עד להשחמה יפה. מוציאים ושומרים בצד.
  3. חותכים גס את החסות ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר מרכיבי הסלט, למעט הסלק.
  4. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ויוצקים על הסלט רגע לפני ההגשה. מוסיפים את הסלק, מערבבים ומגישים מיד.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

    עוד מנה של מירי צדוק שנותנת כבוד לירקות

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג