מתחילים בנעימים: 20 עצות לשנת לימודים טובה ומוצלחת

מה למרוח בכריך? (גבינה!), מה הקשר בין ארוחת ערב משפחתית להישגים בלימודים? (ביטחון עצמי!), ועל כמה שעות שינה בלילה יש להקפיד? (יותר ממה שהם ישנים היום!)

איך דואגים שתהיה לילדינו שנת לימודים מוצלחת? 20 עצות מועילות  (צילום: Shutterstock)
איך דואגים שתהיה לילדינו שנת לימודים מוצלחת? 20 עצות מועילות (צילום: Shutterstock)

כדי להתחיל את שנת הלימודים בצורה טובה, וגם להמשיך אותה כך, קבלו 20 עצות יעילות:

 

1. הכלל הראשון להצלחה: היו מעורבים במה שקורה לילדיכם בגן ובבית הספר, וגם בתיכון. בגיל צעיר בקשו מהילדים להקריא לכם את מערכת השעות השבועית, תלו אותה על המקרר והכניסו משימות חשובות ליומן שלכם. המשיכו לדבר איתם על בית הספר גם בכיתות גבוהות יותר, למרות שזה לא נושא השיחה החביב עליהם.

 

2. כשהילדים בגן אנחנו מכירים היטב את הגננת, אבל מה קורה שהם גדלים? האם אתם מכירים באופן אישי את מחנכת הכיתה? את רכזת השכבה? את המורים המקצועיים? אם לא, מצאו זמן כדי להכיר; בואו לאסיפות הורים וענו למיילים מהמורים – גם אלה שנשלחים לכולם.

  

3. התייחסו לבית הספר כאל מקום העבודה של הילדים שלכם. תנו להם את הכלים להצליח (עזרה בשיעורי בית, עזרה בהתארגנות, סדר יום הגיוני). אפשרו להם שגרת לימודים טובה לקראת מבחנים, ואם אתם נוסעים לחופשה, אל תעשו את זה בזמן הלימודים – מה שייאלץ אותם להשלים את החומר.

   

היו מעורבים במה שקורה לילדיכם בגן ובבית הספר  (צילום: Shutterstock)
    היו מעורבים במה שקורה לילדיכם בגן ובבית הספר (צילום: Shutterstock)
     

     

    4. האם הילדים שלכם מרגישים נוח בגן ובבית הספר? האם הם חשים בטוחים בהפסקות? בהסעה? שאלו אותם. ילדים לא נוהגים לשתף דווקא בדברים הכי חשובים. נסו לדובב אותם.

      

    5. האם יש משהו שהצוות החינוכי צריך לדעת? מצב בריאותי, שינוי כלשהו בבית, נסיעה שלכם, ההורים, ללא הילדים, משבר חברתי בבית הספר? כדאי לשתף, בתיאום עם הילדים.

     

    6. אל תחכו לכישלון בבחינה כדי לדעת אם הילדים זקוקים לעזרה בלימודים. בדקו איתם אם הם מתקשים במקצוע מסוים.

     

    יידעו את הצוות החינוכי בדברים החשובים ובדקו האם הילדים מתקשים במקצוע מסוים  (צילום: Shutterstock)
      יידעו את הצוות החינוכי בדברים החשובים ובדקו האם הילדים מתקשים במקצוע מסוים (צילום: Shutterstock)

       

      7. עמדו על כך שהילדים ייהנו ממספיק שעות שינה בלילה. כמה צריך לישון? מגיל שלוש, 10 עד 13 שעות בלילה; מגיל שש רצוי לישון 9 עד 11 שעות בלילה; מגיל ארבע-עשרה 8 עד 11 שעות בלילה.

       

      8. שמרו על עוגנים קבועים בסדר היום: כשחוזרים הביתה מבית הספר אוכלים ומכינים שיעורים לפני שפותחים מחשב; בערב מסדרים את התיק למחר. 

       

      9. השתדלו לאכול ביחד ארוחת ערב פעמיים-שלוש בשבוע. ארוחת ערב משפחתית היא טקס חשוב מאוד לגיבוש המשפחתי ועל פי מחקרים, היא תורמת לדימוי העצמי ולביצועים בלימודים, לכן כדאי להרגיל את הילדים לזה כבר בגיל צעיר. הכניסו את שעת הארוחה ליומן והתעקשו שהילדים יכבדו גם הם את שעת הארוחה ויגיעו בזמן.

       

      10. התכוננו לארוחה. השתדלו להכין את האוכל מראש, כך שלא תצטרכו לקום בזמן הארוחה. תנו לילדים תפקיד בהכנת הארוחה.

       

      התכונו לארוחות ביחד עם הילדים ושבו איתם לארוחת ערב משפחתית  (צילום: Shutterstock)
        התכונו לארוחות ביחד עם הילדים ושבו איתם לארוחת ערב משפחתית (צילום: Shutterstock)

         

        11. הכריזו על דממת אלחוט: לא מביאים את מכשירי הטלפון לשולחן, מכבים את הטלוויזיה ומתרכזים בארוחה ובשיחה סביב השולחן. ספרו איך עבר עליכם היום ושאלו את הילדים שאלות שדורשות פירוט בתשובה. לא: היה כיף היום בגן/בית הספר? כן: מה למדתם היום בשיעור אנגלית?

         

        12. גילאי בית הספר הינם קריטיים בהתפתחות הגופנית של ילדים - וזמן שעובר לא חוזר. לכן חשוב מאוד להקפיד על התזונה: אל תיתנו להם לצאת מהבית בלי ארוחת בוקר. הארוחה הראשונה ביום שוברת את צום הלילה ומחזירה את האנרגיה לגוף – מה שהכרחי לתפקוד, לריכוז ולהפקת תועלת מיום הלימודים. מחקרים מלמדים שילדים שאוכלים ארוחת בוקר טובה מצליחים יותר בבית הספר.

         

        אל תתנו לילדים לצאת מהבית בלי ארוחת בוקר ושבו לאכול גם אתם  (צילום: Shutterstock)
          אל תתנו לילדים לצאת מהבית בלי ארוחת בוקר ושבו לאכול גם אתם (צילום: Shutterstock)

           

          13. שבו גם אתם לאכול ארוחת בוקר. אין כמו דוגמה אישית.

           

          14. לא צריך לפתוח בופה של בית מלון. ארוחה קטנה ופשוטה תספיק. רק הקפידו שיהיו בה חלבון, כגון ביצה או מוצרי חלב, ופחמימות, כמו שיבולת שועל, לחם או קורנפלקס (כמובן רצוי מדגנים מלאים וכמה שפחות סוכר).

            

          15. בואו נדבר על ארוחת עשר. איזה תיק! מה למרוח בכריך? לכו על חומוס, טחינה גולמית, אבוקדו בעונה וכמובן גבינה. יעניין אתכם לדעת שלמחלבות גד יש גבינת שמנת ניו-יורק במרקם שמנתי עשיר (להשיג בטעם טבעי, עם זיתים ועם שום שמיר), ויש גם גרסה של 5%, שכמו שהיא רזה ככה היא טעימה. ולמה גבינה? כי היא מקור חשוב מאוד לסידן. הילדים אולי עדיין לא מבינים את זה, אבל אנחנו יודעים שאף אחד לא רוצה אוסטאופורוזיס בבגרות.

           

          16. שלחו עם הילדים גם פרי או ירק לארוחת עשר. התמידו בזה והסיכויים טובים שבסוף הם יאכלו אותם. פטנט חכם: להכניס את הירקות לתוך הכריך: פרוסת עגבנייה, מלפפון חתוך, מלפפון חמוץ, חסה – כיד הדמיון הטובה עליכם.

            

          שימו בסנדביץ' חומוס, טחינה גולמית, אבוקדו בעונה וכמובן גבינה, והוסיפו פרי  (צילום: דניאל לילה)
            שימו בסנדביץ' חומוס, טחינה גולמית, אבוקדו בעונה וכמובן גבינה, והוסיפו פרי (צילום: דניאל לילה)


             

            17. הגענו לעניין הלחם. הכי טוב: לחם מלא. שולחים איתם פיתה או לחמנייה? הביאו בחשבון שהערך הקלורי שלהם גבוה מערכן של שתי פרוסות לחם.

             

            18. מה לשתות? רק מים!

             

            19. עכשיו בואו נדבר על פעילות גופנית. הפעילות שילדים עושים בבית הספר אינה מספיקה, בלשון המעטה. המצב הרצוי הוא שילד יהיה פעיל ספורטיבית מדי יום. אם זה לא אפשרי – דאגו שהילדים יבלו בחוג ספורט כלשהו, רצוי פעמיים בשבוע, ועודדו אותם לצאת לשחק כדורגל, כדורסל, חיי שרה, מחניים ועוד. כן, יודעים, קל להגיד, קשה לבצע.

              

            20. שמתם לב שלא הצענו לכם לשבת עם הילדים על שיעורי הבית או להתכונן איתם למבחנים? עזרה מסוג זה עלולה להעביר את האחריות ללימודים בבית הספר מהילדים אליכם. הניחו להם להתנהל בעצמם, עזרו כשתתבקשו. רוב הסיכויים שחינכתם אותם היטב, והם יסתדרו יפה בכוחות עצמם.

             

            שנת לימודים פורייה ואיזה כיף שתכף יש שוב חופש?!

             

            לחצו על הלינק וקבלו 5 ארוחות עשר יצירתיות וטעימות לילדים >

             

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד