הכתום החדש: עוגת דלעת עם אגוזים ותבלינים שמוכנה ברבע שעה

דלעת בעוגה? כן! ולא תאמינו כמה זה טעים. עוגה עסיסית מלאה בטעמים מנחמים. מעולה ליד ספל קפה, כשנהנים מקרירות המזגן

עוגת דלעת ואגוזים  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת דלעת ואגוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)

 

  • 3 ביצים גודל M
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 2 כוסות דלעת טרייה מגוררת דק
  • 3/4 כוס (כ־75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט

  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים את התבנית (או התבניות) בנייר אפייה ומשמנים אותו (השומן שומר על העסיסיות).

2. שמים

את הביצים והסוכר בקערת המערבל עם וו הקצפה. מערבלים דקה, עד שנוצר מרקם קרמי. מוסיפים באטיות את השמן, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, ומקציפים כ־3 דקות, עד שהקרם מסמיך. עוצרים.

3. מנפים לתוך קערת המערבל את הקמח, הסודה לשתייה והתבלינים. מערבבים במרית בתנועות קיפול, רק עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הדלעת והאגוזים ומערבבים קצרות, לעיסה אחידה וסמיכה.

4. יוצקים לתבנית (או לתבניות) ומיישרים. אופים 45-40 דקות, עד השחמה יפה. נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא נקי ויבש, העוגה מוכנה.

5. מוציאים ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר. מפזרים את האגוזים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

זמן הכנה: 1/4 שעה (לא כולל אפייה)

דרגת קושי: קל

איך שומרים? יומיים בטמפרטורת החדר, עד 5 ימים במקרר, עד חודש במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדו לביא, סגנון: אייל אזרזד)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד