למה בכלל צריך לקנות רכב?
המדריך לנהגת עדכנית

רכב בבעלות? יותר ויותר אנשים עוברים כיום לפתרונות תחבורה אלטרנטיביים והיתרונות של השכרת רכב הם משהו שקשה להתעלם ממנו. כל הפרטים בכתבה

מוגש מטעם "אלדן"

|

01.08.19 | 09:23

 נמאס לך לשלם ביוקר כדי לעמוד בפקקים? (צילום: JESHOOTS.com מ-Pexels)
נמאס לך לשלם ביוקר כדי לעמוד בפקקים? (צילום: JESHOOTS.com מ-Pexels)

רכב פרטי הוא אמצעי התחבורה הנפוץ בישראל. הסיבה לכך קשורה לתהליכים רבים, כגון תחבורה ציבורית כושלת, מיסים שהמדינה מרוויחה מיבואני הרכב ותרבות נהיגה שלא עולה בקנה אחד עם המקובל בעולם המערבי ואצל המדינות המפותחות. במילים אחרות, בעלי רכבים טועים לחשוב שהם גילו איזה פטנט להגיע במהירות ממקום למקום – בעוד מה שקורה בפועל הוא בזבוז משווע של זמן, משאבים וכסף.

 

קודם כל, התחזוקה של רכב פרטי יקרה מכפי שנהוג לחשוב והמבצעים של היבואן הם רק המנה הראשונה. אחרי שמסיימים לשלם על הרכב, צריך לשאת בהוצאות על ביקורים במוסך, רישוי שנתי, ביטוח חובה ומקיף, תיקונים ודלק ולספוג את ירידת הערך שעומדת על כמה אחוזים בשנה. שנית, הכבישים בישראל ממילא עמוסים ורק למעטים יש חניה צמודה מתחת לבית. כל זה אומר שאחזקת רכב היא לא תמיד עניין משתלם ושהעלות האמיתית גבוהה ממה שנדמה לנו.

 

באמת צריכה רכב צמוד? בשבילך המציאו את חברות ההשכרה

אבל גם אם כל אחת תשאל את עצמה האם היא באמת צריכה רכב צמוד, סביר להניח שהיא תגלה שטווח האלטרנטיבות מוגבל: כך לדוגמא קשה עד בלתי אפשרי לסמוך על התחבורה הציבורית, ברוב הערים במדינה היא לא פעילה בשבת ופתרונות חשמליים כמו קורקינט ואופניים לא מספיקים להורים לילדים.

 

אז מה עושים? עוברים לרכב שכור. השכרת רכב בארץ היא כיום פתרון שרלוונטי לגברים ונשים בכל הגילאים ובעיקר משהו שיכול לעזור לאימהות והורים. בעזרת הרכב השכור ניתן להגיע ממקום למקום בלי בעיה, לצאת לטיולים עם רכב חדש שלא צריך לשלם ביוקר על האחזקה שלו ולהישאר רגועים גם במקרה של תקלה או פנצ'ר. אם מעוניינים בכך, ניתן גם להתאים את הרכב לצרכי המשפחה והמשתמש ולהשוות בין דגמים, קטגוריות ומפרטים.

 

כך תפיקי את המקסימום מרכב שכור

בעלות על רכב היא ממש לא עניין מובן מאליו ואנשי מקצוע מתייחסים אליה כמו אל הרגל מגונה של דורות קודמים ומיושנים. אם נמאס לך לשלם ביוקר כדי לעמוד בפקקים, כל מה שאת צריכה לעשות הוא לשכור רכב לאירועים ספציפיים. המטרה היא לא לשכור את הרכב כדי להשתמש בו מדי יום, אלא לשלב בין הפתרונות שעל הפרק וכך לגבש את התפריט התחבורתי האידיאלי.

 

במילים אחרות, כדי להפיק את המקסימום מרכב שכור את צריכה להשתמש בו רק לנסיעות בינעירוניות או באירועים מיוחדים. בכל שאר הזמן, כדאי לעבור לתחבורה ציבורית ופתרונות חשמליים וכך לחסוך בלי לפגוע באיכות החיים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד