כמו טארט, אבל פשוט יותר: גאלט שזיפים שמתאים לימי הקיץ החמים

להבדיל מטארט, את הגאלט הצרפתי מכינים בצורה חופשית ופשוטה על תבנית, ואין צורך במשקולות. אל דאגה, הטעם נשאר נפלא

גאלט שזיפים קיצי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
גאלט שזיפים קיצי (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

 

המרכיבים

לבצק

  • 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות 
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח  
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית דבש או סירופ תירס או סירופ גלוקוז
  • כ־1/2 כוס (65 גרם) אבקת סוכר 

למלית השזיפים 

  • 10–12 שזיפים גדולים (300 גרם)
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום דמררה
  • אפשרות: 1/4 כפית קינמון טחון
  • 40 גרם חמאה קרה
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה

 

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון ומעבדים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים. מעבירים למשטח העבודה ומאחדים בידיים בזריזות ובעדינות לגוש אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד 3 ימים).

2. מחממים את התנור ל־175 מעלות.

3. המלית: חותכים את השזיפים לחצאים, לאורכם, ונפטרים מהגרעין. מעבירים לקערה ומערבבים עם הסוכר והקינמון (אם רוצים). משהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש (שעה לכל היותר).

4. מקמחים קלות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר כ־30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית תנור גדולה. 

5. מניחים את השזיפים במרכז העלה, כך שיישארו שולי בצק נקיים ברוחב כ־1/2 2 ס"מ. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים על השזיפים. מקפלים את שולי הבצק באופן חופשי כלפי פנים (ראו בתצלום) ומורחים אותם בביצה הטרופה.

6. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק מזהיב והשזיפים מתרככים. מוציאים, מצננים כ־10 דקות ומגישים. 

 

 

זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל צינון ואפייה)

רמת קושי: בינוני

איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ־6 דקות ב־160 מעלות.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג