מאפה עם קפה: ריבועי שיבולת שועל, תמרים ואגוזי פקאן

כמו עוגייה עם קרם רך משובץ באגוז פריך. חיתוכיות מפנקות עם טוויסט בטעם קפה, שתמיד כיף שיש בבית

  (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים (תבנית בגודל 22X18 ס"מ)

לבסיס

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה, מומסת

 

לשכבת התמרים

  • 1 כוס תמרים מגולענים וקצוצים
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 ביצה, גודל M
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קמח
  • לקישוט: 1/2 כוס אגוזי פקאן חצויים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. הבסיס: שמים בקערה את כל מרכיביו – למעט החמאה – ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומערבבים למרקם אחיד.

3. מעבירים לתבנית ומשטחים בידיים לשכבה אחידה. אופים כ־12 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים (לא מכבים את התנור) ומניחים לצינון חלקי, עד שהקלתית חמימה.

4. בינתיים, מכינים את שכבת התמרים: שמים בקערית את התמרים, המים והקפה. מכסים ומשהים כ־15 דקות.

5. מעבירים את תכולת הקערית למעבד המזון עם להב המתכת וטוחנים למרקם אחיד. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים שוב לקרם חלק.

6. יוצקים את הקרם על הבסיס, מקשטים באגוזי פקאן ואופים 20 דקות, עד שהקרם מתייצב. מוציאים ומצננים.

חותכים לריבועים ומגישים.

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד