הכי כיף כשחם: עוגת גבינה קרה עם קונפיטורת דובדבנים

בסיס פריך, מלית רכה וציפוי פירותי מתוק - אין כמו להתענג ביום לוהט על פרוסת עוגה קרה שיצאה ישר מהמקרר

עוגת גבינה קרה עם קונפיטורת דובדבנים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
עוגת גבינה קרה עם קונפיטורת דובדבנים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

 

 

 

המרכיבים (לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

למלית

  • 1 ק"ג גבינה לבנה, 5% שומן
  • 600 מ"ל שמנת להקצפה, 38% שומן
  • 1 כוס + 4 כפות (160 גרם) אבקת סוכר

 

לקלתית

  • 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קמח
  • כ־3/4 כוס (80 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 1/2 כוס + 1 כף (70 גרם) אבקת סוכר, רצוי מנופה
  • 80 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
  • לשימון: חמאה רכה או מומסת

 

לציפוי

  • 300 גרם קונפיטורת דובדבנים איכותית
  • 3-2 כפות ברנדי או מים

 

ההכנה

1. המלית: מרפדים מסננת בנייר רשת או בחיתול טטרה ומניחים על קערה. שמים במסננת את הגבינה ומאחסנים במקרר 1/2 3 עד 4 שעות, להגרת נוזלים.

2. בינתיים מכינים את הקלתית: מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים בחמאה את בסיס התבנית וכ־1 ס"מ מגובה הדפנות.

3. שמים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת (או במערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת הסוכר ומעבדים. מוסיפים את החמאה ומעבדים 20-10 שניות, רק עד שנוצרים פירורים. מעבירים לתבנית ומשטחים בידיים.

4. אופים 10 דקות, מוציאים בזהירות, דוקרים במזלג את הבצק ואופים עוד 7-5 דקות, עד שהקלתית אפויה ושוליה משחימים קצת. מוציאים ומצננים שעה לפחות.

5. כשהגבינה מסוננת והקלתית צוננת, ממשיכים בהכנת המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת ואת אבקת הסוכר ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד שנוצרת קצפת יציבה. עוצרים. מוסיפים את הגבינה ומערבלים לאט כדקה, עד שהיא נטמעת והמרקם אחיד.

6. יוצקים את המלית על הקלתית ומיישרים. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.

7. הציפוי: לפני ההגשה, שמים את הקונפיטורה ו־2 כפות ברנדי (או המים) בקערה מתאימה ומחממים 30 שניות במיקרוגל. מערבבים לנוזל נוח (אם צריך, מוסיפים עוד כף ברנדי/מים). מצננים כ־3 דקות במקרר. יוצקים על העוגה באופן חופשי. מגישים.

  • טיפ: מומלץ להניח שקף ייעודי לעוגות סביב דופנות התבנית, כדי שהעוגה תתקבל חלקה ויפה.

 

 

  • זמן הכנה: כ־25 דקות (לא כולל קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 5 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד