החגיגה היוונית שלי: שבלולי פילו במלית תרד ועשבי תיבול

מאפה פריך מנצח לערב קיצי ולערב חג השבועות: שבלולי פילו פריכים עם מילוי קליל ודל בקלוריות, שגם טבעונים ישמחו לאכול. יאסו!

שבלולי פילו במלית תרד ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
שבלולי פילו במלית תרד ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 1 חבילה (12 עלים) בצק פילו, מופשר
  • להברשה: 1/4 כוס שמן זית

 

למלית

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 500 גרם עלי תרד, נקיים מגבעולים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • להגשה: יוגורט (טבעוני או חלבי)

 

ההכנה

1. המלית: מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התרד, הפטרוזיליה והשמיר, מכסים את המחבת ומכבים את הלהבה. כעבור 10 דקות פותחים את המכסה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מעבירים למסננת וממתינים עד שכל הנוזלים ניגרים. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.

2. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. פורשים עלה פילו על משטח עבודה נקי. מברישים אותו במעט שמן זית ומניחים עליו עלה פילו נוסף. מניחים לרוחב העלה 1/6 מהמלית ומגלגלים לגליל. סוגרים את הקצוות ומגלגלים לצורת שבלול. מברישים במעט שמן זית ומניחים בתבנית. באותו אופן יוצרים 5 שבלולים נוספים.

4. אופים כ־30 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים. מוציאים. מגישים חם, בתוספת יוגורט קר.

 

איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.

 

 

  • עוד מתכונים לשבועות בגליון "שף" המצורף לגליון "לאשה" החדש, עכשיו בדוכנים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: מאיה מור)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד