צילום: שי יחזקאל

איך להשתחרר מכבלי הדיאטות האינסופיות ולהתאהב באוכל מחדש

ועוד 4 ספרים שכל אישה צריכה לקרוא, כדי להפסיק להאמין לשקרים שאתן מספרות לעצמכן, להתחבר מחדש ליצירתיות, לצאת מאזור הנוחות ולהפיץ טוב בעולם

חמישה ספרים שכל אישה חייבת לקרוא כדי לשפר משמעותית את הוול ביאינג שלה
חמישה ספרים שכל אישה חייבת לקרוא כדי לשפר משמעותית את הוול ביאינג שלה

במקום להיכנע לפחד, שונדה ריימס תלמד אתכן לצאת מאזור הנוחות; במקום להרגיש אשמה כל הזמן, רייצ'ל הוליס תראה לכן איך להפסיק להאמין לשקרים שאתן מספרות לעצמכן; ובמקום להתחיל עוד דיאטה משוגעת, קרוליין דונר תבנה לכן מערכת יחסים בריאה עם האוכל. חמישה ספרים שכל אישה חייבת לקרוא כדי לשפר משמעותית את הוול ביאינג שלה:

  

1. ללמוד להגיד כן

Year of Yes / שונדה ריימס

 

    מה הסיפור: שונדה ריימס היא האמא הרוחנית של סדרות מצליחות ואהובות כמו "האנטומיה של גריי", "סקנדל" ו"המדריך לרוצח" ונחשבת לאישה האפרו-אמריקאית החזקה ביותר בטלוויזיה בארצות הברית. את הספר הזה, שיצא לאור בשנת 2016, היא כתבה אחרי שאימצה את ההחלטה הבאה: להגיד "כן" לכל הצעה שתיקרה בדרכה - מהחלטות הרות גורל והזדמנויות מקצועיות ועד בקשות יומיומיות מהילדות שלה שתשחק איתן. היא התמידה בהחלטה הזאת במשך שנה ומצאה את עצמה משילה 50 ק"ג, פוגשת את ברק אובמה ונושאת הרצאה ב־TED.

     

    למה כדאי לקרוא את זה: בגלל השפה הקולחת והמרהיבה של שונדה, שנשמעת בדיוק כמו הסיפורים של מרדית' גריי מ"האנטומיה של גריי" (טוב, היא בכל זאת יוצרת הסדרה). אם אין לכן כוח לקרוא, אפשר לשמוע את הספר בגרסת האודיו שלו (באנגלית), אבל התובנות שנולדות מתוך הקריאה/האזנה שוות בשני המדיומים - זה ספר שמלמד על יציאה מאזור הנוחות, על התעוררות רוחנית והיפתחות לאפשרויות. הבחירה לומר "כן" הובילה את ריימס להתמודד עם כמה מהפחדים העמוקים ביותר שלה, כמו למשל לשחק תפקיד אורח בסדרה, בתור עצמה, ובסופו של דבר שינתה את חייה מקצה לקצה.

     

    למי הספר מתאים: למי שמשוועת לשינוי משמעותי אבל לא מוצאת בתוכה את האומץ לעשות אותו.

     

    2. להפסיק עם הדיאטות

    The F*ck It Diet / קרוליין דונר

     

       

      מה הסיפור: ספר חדש וסביבו הייפ שהיה לנו קשה להתעלם ממנו, שמבטיח לשחרר אותנו מכבלי הדיאטות האינסופיות וללמוד להתאהב באוכל מחדש. הקומיקאית קרוליין דונר כתבה אותו בתור מדריך מעורר השראה שאמור לעזור לקוראות להיגמל מדיאטות ולהתחבר לכוח הפנימי שלהן מחדש.

       

      למה כדאי לקרוא את זה: כי דיאטות לא עובדות, לפחות לא בטווח הארוך. דונר מסבירה שבכל פעם שאנחנו נכשלות, אנחנו לא מאשימות את הדיאטה עצמה אלא את עצמנו. היא טוענת שלחיות על תפריט של אשכוליות וטונה זו התאכזרות עצמית ושהגיע הזמן להפסיק עם זה. היא מתייחסת לכל הדיאטות הטרנדיות בתרבות העכשווית - צומות, דיאטות נטולות פחמימות וכן הלאה - ומסבירה איך הן משבשות את המערכת ההורמונלית שלנו וגם את היחסים הפיזיים והרגשיים שלנו עם אוכל. הספר הזה הוא דרך מצוינת להתחבר לתחושת הרעב והשובע שלנו מחדש, להקדיש זמן למנוחה, לנשימה, להיות אדיבות לעצמנו - ועל הדרך לבנות יחסים בריאים יותר עם אוכל.

       

      למי הספר מתאים: למי שנמאס לה סופית להיות כל החיים בדיאטה.

       

      3. להפסיק לקנות את השקרים

      Girl, Wash Your Face / רייצ'ל הוליס

       

         

        מה הסיפור: רייצ'ל הוליס היא דמות לא מוכרת לישראלים, אבל בארצות הברית מכנים אותה ה"טוני רובינס של הנשים". היא אושיית טלוויזיה ואינטרנט, מה שמכונה באמריקאית מתקדמת Motivational Speaker (נושאת נאומים מעוררי מוטיבציה, בתרגום חופשי), ובשנת 2018 היא כתבה את אחד מרבי המכר המצליחים והמדוברים ביותר מעבר לים. Girl, Wash Your Face הוא סוג של מדריך לאישה המודרנית שמוצאת את עצמה מג'נגלת בין קריירה לבית ולמשפחה, ובאופן תמידי רדופה רגשות אשם על כך שהיא לא מספיק טובה באף אחד מהתחומים.

         

        למה כדאי לקרוא את זה: כל פרק תוקף שקר אחר שכולנו מספרות לעצמנו ושלטענתה פוגם באורח החיים ובשלוות הנפש שלנו. יש בו אמירות פנימיות כמו "הייתי אמורה להיות במצב מתקדם יותר עכשיו" או "לעולם לא אתגבר על זה". היא כותבת בכנות חשופה ומעוררות השראה על החיים האישיים ועל ההתמודדויות הפרטיות שלה כאישה, אמא ובעלת קריירה בעולם שתובע ממנה להיות מושלמת. היא לא מבקשת לשנות לנו את החיים אלא פשוט לחזק אותנו, כך שאנחנו, הקוראות, נרצה לשנות את חיינו.

         

        למי הספר מתאים: לכל אישה שחווה משבר, בין אם הוא משבר אמצע החיים ובין אם סתם משבר של "שוב הגיע יום ראשון ולא הספקתי לעשות חצי מהדברים שתכננתי". הספר יצא לאור בעברית - "לכי לשטוף פנים" (הוצאת אגם).

         

        4. להתחבר מחדש ליצירתיות

        Big Magic: Creative Living Beyond Fear / אליזבת גילברט

         

           

          מה הסיפור: אחרי שכולנו קראנו את "להתפלל, לאכול, לאהוב" וגם צפינו בסרט, קצת התעלמנו מהעובדה שהסופרת שכתבה את רב המכר ההיסטרי ההוא, אליזבת גילברט, כתבה עוד כמה ספרים והם אפילו מוצלחים לא פחות. הספר הזה, שיצא בשנת 2016, הפך לרב מכר מיידי של "הניו יורק טיימס" והוא מקור השראה אמיתי לכל אישה שרוצה להתחבר ליצירתיות שלה מחדש. בספר גילברט משתפת אותנו בתהליך היצירה הפרטי שלה ואת ההשקפה שלה על יצירתיות.

           

          למה כדאי לקרוא את זה: כי אם כבר לקבל השראה, עדיף לעשות את זה עם אישה שכתבה את אחד הספרים המצליחים בעשורים האחרונים, וזו שאת הדמות שלה בסרט גילמה ג'וליה רוברטס. לגילברט יש נקודת מבט יוצאת דופן על תהליכי יצירה, ובספר הזה היא מעודדת אותנו להתחבר מחדש ליצר הסקרנות שלנו ומספקת עצות ממשיות על הרגלים, פרספקטיבות וגישות שמזיקות ליצירתיות שלנו. יש לספר גם אלמנט רוחני אבל גם צד פרגמטי שמעורר את הקוראים לגלות על עצמם דברים חדשים.

           

          למי הספר מתאים: לכל מי שנשחקה מהשגרה ורוצה לצאת לדרך חדשה ומרגשת גם הספר הזה יצא לאור בעברית - "קסם גדול, חיים יצירתיים מעבר לפחד" (הוצאת כנרת זמורה ביתן).

           

          5. להפיץ טוב בעולם

          When Action Follows Heart: 365 Ways to Share Kindness / סוזן ספנסר

             

             

            מה הסיפור: סוזן ספנסר היא העורכת הראשית של המגזין Woman’s Day שהחליטה לכתוב ספר על 365 מעשי חמלה קטנים שאפשר לעשות, אחד ליום, ולמצוא באמצעותם החלמה ואושר. הספר, שיצא לאור ב־2018, נולד בעקבות טור חודשי שמתפרסם במגזין שלה, The Kindness Project, שבו קוראות המגזין מספרות על מעשים טובים שנתקלו בהם או כאלה שעשו בעצמן. בהשראת הסיפורים גיבשה ספנסר רעיונות למעשים טובים ופשוטים, שלדבריה יעזרו להפיץ חמלה וטוב לב בעולם.

             

            למה כדאי לקרוא את זה: בעולם עמוס לעייפה במידע מעורר סטרס ואימה, כשכולנו מוקפים כל הזמן בתחושה שהמין האנושי צועד לעבר כיוון שלילי למדי, ספר מהסוג הזה יכול להזכיר לנו שיש עוד קצת תקווה. בין מעשי החמלה שספנסר מציעה אפשר למצוא: להביא קופסת דונאטס לתחנת כיבוי אש, לשמור מקום חנייה לנהג שמחפש כזו, לחלק שמיכות להומלסים וכן הלאה. הכל מגובה בעצות פרקטיות וסיפורים מעוררי השראה. ספנסר מתארת את תחושת העילוי והסיפוק העצמי שתורמת לתחושת הערך העצמי, ופייר? זה בהחלט עושה חשק לעשות קצת טוב בעולם.

             

            למי הספר מתאים: למי שמרגישה שעוד פוסט שלילי אחד בפייסבוק על התנהגות אנושית מכוערת, היא זורקת את המחשב מהחלון ועוברת למאדים.

             

             

             

            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד