כל המוסיף שבע: תוספות לליל הסדר שכל האורחים יבקשו לקבל מהן עוד

כדי שהאורחים בחג ייצאו לא רק שבעים, אלא גם מרוצים, כדאי להשקיע בתוספות. אז הנה המון רעיונות, מכרובית ברוטב אסייתי עד למניפת תפו"א בעשבי תיבול

Xnet

|

15.04.19 | 11:13

כרובית צרובה במרינדה פיליפינית (צילום: טל סורסקי)
כרובית צרובה במרינדה פיליפינית (צילום: טל סורסקי)

כרובית צרובה במרינדה פיליפינית / טל סורסקי

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 כרובית בינונית
  • מעט שמן לטיגון
  • להגשה: פטרוזיליה, קליפת לימון מגוררת

 

למרינדה

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ או חומץ אורז
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
  • 6 שיני שום, מעוכות קלות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר חום
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את הכרובית וחותכים כל מחצית ל-4-3 חתיכות.
  2. מערבבים את החומץ, רוטב הסויה, השום, הפלפל, הסוכר ועלי הדפנה.
  3. מלהיטים מחבת כבדה וגדולה על אש גבוהה. מוסיפים כף שמן ומסדרים את חתיכות הכרובית בשכבה אחת (אם המחבת קטנה מדי, עובדים בכמה סבבים ומוסיפים בכל פעם מעט שמן). צורבים 3 דקות.
  4. הופכים את חתיכות הכרובית, מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים עד שהם מתאדים.
  5. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, מוסיפים למחבת ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים 15-10 דקות, עד שהכרובית מתרככת, אבל לא יותר מדי.
  6. מעבירים את הכרובית לצלחת הגשה, מפזרים מעט פטרוזיליה וקליפת לימון מגוררת ומגישים מיד.

   

  • עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

 

 

פטריות בתנור עם טחינה / אפרת סיאצ'י

 

פטריות בתנור עם טחינה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פטריות בתנור עם טחינה(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    2 מנות

     

    • 2 כפות שמן
    • 1 בצל בינוני, חצוי ופרוס
    • 1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות
    • להגשה: 1 כפית פטרוזיליה קצוצה, 1 כף עגבניות מרוסקות

     

    לטחינה

    • 3 כפות טחינה גולמית
    • 1 שן שום, כתושה
    • 1 כף מיץ לימון
    • כ-5 כפות מים קרים
    • 1/4 כפית מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. יוצקים את השמן למחבת רחבה ומחממים עם אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 7-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
    3. בינתיים מערבבים בקערית את כל מרכיבי הטחינה – היא אמורה להיות סמיכה למדי.
    4. מסננים את הפטריות והבצל מנוזלים ומעבירים לתבנית. יוצקים מעל 4-3 כפות מהטחינה (או יותר, אם רוצים).
    5. אופים כ-15 דקות, עד שהטחינה מזהיבה.
    6. מפזרים על הטחינה את הפטרוזיליה, יוצקים את העגבניות המרוסקות ומגישים מיד.

     

    • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

     

     

    מג'דרה עם ראס אל חנות / פזית וירון פלד

     

    מג'דרה עם ראס אל חנות (צילום: ירון פלד)
      מג'דרה עם ראס אל חנות(צילום: ירון פלד)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 1 עד 1/2 1 כוסות עדשים חומות
      • 1/2 2 כפיות מלח
      • שמן לטיגון
      • 1/2 1 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים דק
      • 1/2 1 כוסות אורז
      • 1/2 2 כוסות מים או ציר עוף
      • 1 כף כמון
      • 1/2 כפית ראס אל חנות

       

      אופן ההכנה

      1. ממלאים במים סיר קטן, מוסיפים כפית מהמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 30-20 דקות על אש נמוכה, עד שהעדשים מתרככות – אבל לא יותר מדי. מסננים.
      2. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את המים, הכמון, הראס אל חנות ויתרת המלח ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
      3. מכבים את האש, מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. מכסים ומשהים כ-5 דקות לפני שמגישים.

       

      • עוד מתכונים של פזית וירון פלד - בבלוג "Easy Recipes"

       

       

      מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול

       

      מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול (צילום: אפיק גבאי)
        מניפת תפוחי אדמה ובטטות ברוטב עשבי תיבול(צילום: אפיק גבאי)

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 24 ס"מ, רצוי בעלת דפנות נמוכות

         

        • 4 תפוחי אדמה קטנים, ארוכים ולא קלופים, פרוסים דק
        • 2 בטטות ארוכות ולא קלופות, פרוסות דק
        • 2 בצלים קטנים, פרוסים דק
        • 1 כפית מלח גס
        • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
        • 5 כפות שמן זית

         

        לרוטב

        • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
        • 1/2 כוס שמיר קצוץ
        • 1 כפית שום כתוש
        • מיץ מלימון שלם
        • 4 כפות שמן זית
        • 2 כפות מים
        • 1/2 כפית מלח

         

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. שמים בקערה גדולה את פרוסות תפוחי האדמה, הבטטה והבצל. מוסיפים את המלח, הפלפל ושמן הזית, ומערבבים היטב.
        3. מסדרים את הפרוסות בתבנית בכמה מעגלים – כדאי לשים את הפרוסות הגדולות במעגל החיצוני ואת הקטנות יותר במעגלים הפנימיים.
        4. אופים שעה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
        5. בזמן שתפוחי האדמה נאפים טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב, ויוצקים אותו על המאפה החם מיד כשהוא יוצא מהתנור.

         

        איך מכינים מראש?

        שומרים בנפרד את המאפה המוכן ואת הרוטב בכלים אטומים במקרר. לפני ההגשה מחממים את המאפה 30-20 דקות, ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-120 מעלות, ולאחר מכן יוצקים עליו את הרוטב.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג