אוזני המן מהירות וקלות להכנה עם מרכיב סודי שיחסוך לכם המון זמן

חסכנו לכם את הכנת הבצק, הוספנו קראנצ'יות לכל ביס, אבל לא נגענו בחלק הכי טעים: מלית פרג נהדרת בקלי קלות

אוזני המן מהירות מבצק פילו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
אוזני המן מהירות מבצק פילו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

 (36 יחידות)

 

  • 1 חבילה עלי פילו, מופשרים
  • תרסיס שמן או 50 גרם חמאה מומסת

למלית

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות (60 מ"ל) חלב
  • 300 גרם פרג טרי טחון
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כוס פירורי עוגיות
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • להברשה: 1 חלבון
  • לציפוי: כ־25 גרם אבקת סוכר

 

ההכנה

1. המלית: שמים בסיר קטן את החמאה והחלב ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הפרג ואבקת הסוכר ומבשלים תוך ערבוב עוד כ־2 דקות. מוסיפים את פירורי העוגיות ומבשלים תוך ערבוב עוד כדקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את קליפת הלימון, מערבבים ומניחים לצינון מלא.

2. מחממים את התנור ל־180-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. פורשים על משטח עבודה יבש עלה פילו. מרססים אותו במעט שמן (או מברישים בחמאה) ומניחים עליו עלה נוסף. מרססים/ מברישים גם אותו ומניחים עליו עלה שלישי. בעזרת קורצן או כוס קורצים בערימת הבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים בכל מרכז עיגול כפית מהמלית. מברישים את שולי העיגול בחלבון ו"מדביקים" אותם לאוזן. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל כמות דפי הפילו והמלית.

4. אופים 15-12 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים ומפזרים אבקת סוכר. מגישים.

 

  • משך עבודה: כחצי שעה, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים: עד יומיים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג