בין עוגה לעוגיית ענק: בלונדיז
חמאת בוטנים עם פצפוצי שוקולד

אפשר להתווכח אם מדובר בעוגה או בעוגייה, אבל דבר אחד בטוח: לבלונדיז האלה יש מרקם לעיס ועסיסי – ובטוח שהם יתחסלו

דור משה

|

07.03.19 | 20:24

בלונדיז חמאת בוטנים עם פצפוצי שוקולד (צילום: דור משה)
בלונדיז חמאת בוטנים עם פצפוצי שוקולד (צילום: דור משה)

מרכיבים

תבנית בגודל 25X25 ס"מ

 

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לבן
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס (180 גרם) חמאת בוטנים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים בגודל L
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • אפשרות לקישוט: חופן שוקולד מריר קצוץ

 

חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם. הבלונדיז (צילום: דור משה)
    חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם. הבלונדיז(צילום: דור משה)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
    2. שמים בקערה בינונית את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
    3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה, חמאת הבוטנים, הווניל והסוכר ומקציפים במשך 3 דקות במהירות בינונית.
    4. מוסיפים ביצה אחת ורק לאחר שהיא נטמעת מוסיפים את השנייה. לאחר שגם היא נטמעת מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבל בצק כמעט אחיד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד שהוא נטמע בבצק.
    5. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו היטב. אם רוצים, מפזרים מעט שוקולד מריר קצוץ.
    6. אופים 20-15 דקות, רק עד ששולי הבלונדיז מזהיבים אך המרכז עדיין רך מאוד וזהוב רק במעט. מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג