חתיכה מושלמת: 5 עוגות קלות ומיוחדות שמגישים בריבועים

חיתוכיות הן עוגות בשלל טעמים שמכינים בקלות (בלי מערבל!) ומגישים בריבועים. אז איזה טעם מתחשק לכם? עם בצק עוגיות שוקולד או עם מאצ'ה ושוקולד לבן?

בלונדיז דלמטי. להיט בטוח בקרב הילדים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
בלונדיז דלמטי. להיט בטוח בקרב הילדים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

עוגות בשלל טעמים שמכינים בקלות (בלי מערבל!) ומגישים בריבועים נאים. 

 

 

 כמה טיפים מועילים לפני שמתחילים

 

מה עושים כדי שנייר האפייה לא יזוז בזמן העברת העיסה לתבנית?

מהדקים אותו לדופנות התבנית בעזרת שני אטבי כביסה. מובן שמסירים אותם לפני שמכניסים את התבנית לתנור.

 

מלח בעוגה?

כן, זה חשוב מאוד. אני ממליצה מאוד להשתמש במלח אטלנטי דק. טעמו עדין.

 

סיימתם לאפות?

צננו את העוגה בטמפרטורת החדר, ואחר כך אחסנו אותה במקרר שעתיים לפחות – כך תוכלו לחתוך אותה לריבועים יפים לפני ההגשה.

 

נשארו שאריות?

את כל המאפים אפשר לשמור עד 5 ימים במקרר (כדאי להוציא אותם מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה) או עד חודש במקפיא.

 

בלונדיז־דלמטי: חיתוכיות עם בצק עוגיות שוקולד

להיט בטוח בקרב ילדים!

 

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 35X22 ס"מ)

 

לבצק עוגיות השוקולד

  • 140 גרם שוקולד מריר, עם 60%-54% מוצקי קקאו
  • 50 גרם חמאה
  • כ־6 כפות (75 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה, גודל L
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

 

לבלונדיז

  • 240 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 180 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר או לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים, גודל L
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח  

 

ההכנה

1. בצק העוגיות: שמים בקערה מתאימה את השוקולד, החמאה והסוכר ומחממים בהדרגה במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק (אפשר לעשות זאת גם בסיר אדים כפול).

2. מוסיפים לקרם (אין צורך לצנן אותו) את תמצית הווניל והביצה וטורפים במהירות לאיחוד.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לקערת הקרם. מערבבים במרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר. מכסים ומאחסנים במקרר לפחות שעה ורבע (עד שעתיים).

4. בתום הצינון, מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

5. הבלונדיז: שמים בקערה מתאימה את השוקולד הלבן, החמאה והסוכר ומחממים בהדרגה במיקרוגל, עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים לקרם את תמצית הווניל והביצים וטורפים במהירות. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים לקרם השוקולד הלבן ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר. יוצקים לתבנית ומיישרים.

6. מוציאים את בצק העוגיות מהמקרר. בוצעים ממנו חתיכות קטנות (כ־30 חתיכות) ומכדררים אותן לכדורים. מפזרים אותם במרווחים שווים בעיסת הבלונדיז שבתבנית ומשקעים אותם בתוכה בעדינות.

7. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפה (בשני חלקיו) יוצא יבש.

8. מוציאים, מצננים שעה־שעתיים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים נוספות, לייצוב. חותכים לריבועים ומגישים.

 

גריניז: חיתוכיות שוקולד לבן ומאצ'ה

הצבע הירוק עלול להרתיע ילדים, אבל מי שאוהב את טעמו של התה הירוק היפני, המאצ'ה, יעוף על החיתוכיות האלה – וגם מי שלא (אתוודה: אני ביניהם!) יופתע לטובה. אבקת מאצ'ה אפשר למצוא בחנויות מתמחות (בתה או באוכל), במעדניות ובחנויות טבע.

 

חיתוכיות שוקולד ומאצ'ה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
    חיתוכיות שוקולד ומאצ'ה(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

     

    המרכיבים

    (תבנית בגודל 20X30 ס"מ)

    • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
    • 140 גרם חמאה
    • 3/4 כוס + 1 כף מלאה (170 גרם) סוכר
    • 2 ביצים + 1 חלמון, גודל L
    • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
    • 1/2 2 כפות (25 גרם) אבקת מאצ'ה
    • 1/8 כפית מלח
    • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
    • אפשרות לעיטור: שוקולד צ'יפס לבן

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

    2. שמים בקערה מתאימה את קוביות השוקולד הלבן, את

    החמאה והסוכר ומחממים בהדרגה במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק (לחלופין, אפשר להמס אותם על סיר אדים כפול).

    3. מוסיפים לקרם את הביצים והחלמון וטורפים במהירות עד לאיחוד.

    4. מנפים לקערה נפרדת את הקמח והמאצ'ה, מוסיפים את המלח ומערבבים. מעבירים לקערת הקרם ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים במרית לפיזור אחיד.

    5. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. אם רוצים, מעטרים בשוקולד צ'יפס לבן.

    6. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא נקי. מוציאים.

    7. מצננים שעה־שעתיים בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לייצוב.

    8. חותכים לריבועים ומגישים.

     

     

    טבעוניות: חיתוכיות שקדים

    חיתוכיות ללא מריכיבם מהחי.

     

    חיתוכיות שקדים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
      חיתוכיות שקדים(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

       

      המרכיבים

      (תבנית מלבנית בגודל 25X20 ס"מ)

      • 150 גרם מחית שקדים ללא תוספת סוכר, בטמפרטורת החדר
      • 1 גביע קטן (113 גרם) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
      • 3/4 כוס פחות 1 כף (140 גרם) סוכר חום בהיר או לבן
      • 5 כפות (75 מ"ל) שמן קוקוס (נוזלי או רך), או שמן קנולה
      • 1 כף ליקר שקדים או 1/2 כפית תמצית שקדים
      • 1 כוס (140 גרם) קמח
      • 1/4 כפית אבקת אפייה
      • 1/8 כפית מלח
      • לעיטור: כ־1/2 כוס פרוסות שקדים מולבנים  

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

      2. שמים בקערה את מחית השקדים ורסק התפוחים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הסוכר, השמן והליקר וטורפים למרקם אחיד. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מעבירים את התערובת לקערת מחית השקדים ומערבבים במרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

      3. יוצקים לתבנית, מיישרים ומפזרים את פרוסות השקדים. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש. מוציאים.

      4. מצננים שעה־שעתיים בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לייצוב. חותכים לריבועים ומגישים.

       

      חיתוכיות אגסים וקמח כוסמין

      קינמון ואגסים הם שילוב קלאסי, ותוספת האגוזים משדרגת את הכיף.

       

       

      חיתוכיות אגסים וקמח כוסמין  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
        חיתוכיות אגסים וקמח כוסמין (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

         

        קינמון ואגסים הם שילוב קלאסי, ותוספת האגוזים משדרגת את הכיף.

         

        המרכיבים

        (תבנית בגודל ‭ 25X20‬ ס"מ)

         

        • 2 ביצים ‭ 1 +‬ חלמון, גודל L
        • ‭3/4‬ כוס ‭ 1 +‬ כף מלאה (170 גרם) סוכר חום כהה
        • ‭125‬ מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
        • ‭1 3/4‬ כוסות (210 גרם) קמח כוסמין מלא
        • ‭ 1/2‬ כפית קינמון טחון
        • ‭1/8‬ כפית מלח
        • 1 אגס גדול (משקל ברוטו ‭ 155-165‬ גרם)
        • לעיטור: ‭ 1/4‬ כוס (כ-‭30‬ גרם) אגוזים טבעיים, שבורים גס (מלך, פקאן או לוז)

         

        ההכנה

        1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

        2. שמים בקערה את הביצים, החלמון והסוכר וטורפים ידנית. מוסיפים את השמן וטורפים לאיחוד. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקינמון והמלח. מעבירים את התערובת לקערת הביצים ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

        3. קולפים את האגס, מגלענים אותו וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לעיסה ומערבבים קלות, רק לפיזור אחיד.

        4. יוצקים לתבנית, מיישרים ומפזרים את האגוזים הקצוצים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש. מוציאים.

        5. מצננים שעה־שעתיים בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, לייצוב. חותכים לריבועים ומגישים.

         

         

        חיתוכיות ערמונים

        חיתוכיות מהממות ועסיסיות במיוחד. לגרסה ללא גלוטן, מחליפים את הקמח בתערובת של 40 גרם שקדים מולבנים טחונים, 35 גרם קורנפלור ו־30 גרם קמח תפוחי אדמה. מי שמעדיף מתיקות מופחתת, יכול להוריד מכמות הסוכר כף או שתיים.

         

        חיתוכיות ערמונים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
          חיתוכיות ערמונים(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

           

          המרכיבים

          (תבנית בגודל 28X20 ס"מ)

          • 150 גרם חמאה, רכה
          • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה) או לבן
          • 2 ביצים + 1 חלמון, גודל L
          • 350 גרם קרם/ממרח ערמונים ממותק (להשיג במעדניות)
          • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
          • 1/8 כפית מלח
          • אפשרות לעיטור: מעט אבקת סוכר

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

          2. שמים בקערה את החמאה והסוכר ומערבבים במרית למרקם אחיד וחלק. מוסיפים את הביצים והחלמון וטורפים לאיחוד. מוסיפים את קרם הערמונים וטורפים שוב. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח והמלח, מוסיפים לקערת הערמונים וטורפים שוב, רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

          3. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא נקי. מוציאים.

          4. מצננים שעה־שעתיים בטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר לפחות שעתיים, לייצוב.

          5. אם רוצים, בוזקים אבקת סוכר. חותכים לריבועים ומגישים.  

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד