נמסות בפה: עוגיות חמאה־שקדים במילוי שוקולד

בצק עדין במיוחד הופך לעוגיות טעימות שאפשר להעשיר בכל פעם במלית אחרת - שוקולד, ריבה ואפילו חמאת בוטנים

עוגיות חמאה־שקדים במילוי שוקולד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגיות חמאה־שקדים במילוי שוקולד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(12-10 עוגיות סנדוויץ')

 

לעוגיות

  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון
  • 3 כפות מים קרים

 

למלית

  • 1 מכל ממרח שוקולד (או אחר, לפי הטעם)
  • לעיטור: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. העוגיות: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיבי העוגיות ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.

2. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה דק מאוד (בעובי כ־2 מ"מ). קורצים בכוס או בקורצן עיגולים (או צורות אחרות) ומעבירים אותם לתבנית.

4. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים.

5. המילוי והעיטור: מזלפים על מחצית מהעוגיות ממרח שוקולד (בשק זילוף או בכפית) ומכסים בעוגייה נוספת. בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן עבודה: כ־25 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד