סוף סוף עונת התפוזים – אז זה
הזמן להכין איתם עוגות מטרפות

כשהפירות הכתומים קוראים לנו מכל פינה, זה ממש פשע לא להפוך אותם לעוגה. וכדי שלא ישעמם להם לבד, שלבו אותם עם דברים טעימים נוספים – מפרג ועד לשוקולד

Xnet

|

19.12.18 | 13:23

עוגת שוקולד תפוז הפוכה פרווה (צילום: מירי צדוק)
עוגת שוקולד תפוז הפוכה פרווה (צילום: מירי צדוק)

עוגת שוקולד תפוז הפוכה פרווה / מירי צדוק

עוגה קלה להכנה, רכה ונפלאה. כל מה שצריך זה שתי חבילות שוקולד ושני תפוזים, ואתם מסודרים לשבת.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24-23 ס"מ

 

לפרוסות התפוזים

  • 2 תפוזים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר

 

לעוגה

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% לפחות
  • 3/4 כוס (150 גרם) שמן
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים + 3 כפות נוספות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. פרוסות התפוזים: חותכים את התפוזים בקליפתם לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  3. שמים במחבת רחבה את המים ואבקת הסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים כ-1/2 3 דקות. הופכים ומבשלים 1/2 3 דקות נוספות. מעבירים את פרוסות התפוזים לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת.
  4. העוגה: ממסים יחד, במיקרוגל או בסיר כפול, את השוקולד המריר ו-1/4 כוס מהשמן. מקררים מעט.
  5. שמים בקערת המיקסר את החלמונים ו-3/4 כוס סוכר קנים ומקציפים כמה דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את 1/2 כוס השמן הנותרת ואת תמצית הווניל ומקציפים עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לעבד עד להטמעה. עוצרים.
  6. שוטפים היטב את המקצפים. שמים בקערה נקייה את החלבונים ו-3 כפות סוכר קנים ומקציפים לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
  7. מעבירים מחצית מהקצף לקערת תערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הקצף. מנפים מעל את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד להטמעה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן מעט, הופכים אותה על צלחת ומחלצים מהתבנית.

 

  • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

 

עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה נעמי בדרי מטבריה.

 

עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 1 תפוז, קלוף, מופרד לפלחים ומגולען
    • 3 ביצים
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2 כוסות (280 גרם) קמח
    • 1 שקית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
    • חופן אגוזי מלך
    • חופן צימוקים

     

    לציפוי

    • 2-1 כפות מיץ תפוזים
    • 4-3 כפות סוכר דק

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. שמים את התפוז במעבד מזון וטוחנים למחית: מוסיפים את הביצים, השמן והסוכר ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית.
    3. מקמחים מעט את האגוזים והצימוקים ומפזרים על פני העוגה.
    4. אופים 10, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 35-30 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
    5. הציפוי: מערבבים את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על העוגה ומניחים לה להתקשות. 

     

    • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    עוגת תפוזים קלה עם פרג / חיה אילנה דר

    עוגה גבוהה, רכה מאוד ועסיסית, שאין צורך להרטיב אותה אחרי האפייה.

     

    עוגת תפוזים קלה עם פרג (צילום: חיה אילונה דר)
      עוגת תפוזים קלה עם פרג(צילום: חיה אילונה דר)

       

      מרכיבים

      • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים דק + כף נוספת לאיבוק התבנית
      • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
      • 2 כפות פרג
      • 1 כף שומשום
      • 3/4 כוס שמן או 150 גרם חמאה מומסת
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
      • קליפה מגוררת מתפוז אחד
      • 4 ביצים
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • אבקת סוכר לקישוט

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
      2. משמנים היטב את התבנית ומאבקים בכף שקדים טחונים.
      3. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, סוכר הווניל, הקמח, הפרג והשומשום. מערבבים בקערה נפרדת את השמן (או החמאה המומסת), מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
      4. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 6 דקות, עד לקבלת תפיחה בהירה מאוד.
      5. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת הנוזלים. מקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
      6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
      7. מצננים את העוגה היטב, מחלצים מהתבנית ומאבקים באבקת סוכר.

       

      • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

       

       

      עוגת בננה, תפוזים וגזר / דפנה אוסטר מיכאל

      כל אחד מהם הוא בסיס נהדר בפני עצמו למאפה, אז ברור שכאשר מצרפים בננה, גזר ותפוז מקבלים עוגה בחושה עסיסית במיוחד. והכל בקערה אחת - ובלי מיקסר.

       

      עוגת בננה, תפוזים וגזר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
        עוגת בננה, תפוזים וגזר(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

         

        מרכיבים

        תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 21-20 ס"מ

         

        • 2 ביצים
        • 1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
        • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
        • 1 גזר קטן מגורד דק
        • 2 בננות קטנות מעוכות
        • 1 כפית קינמון
        • קורט ציפורן
        • קורט ג'ינג'ר טחון
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק
        • 1 כוס + 1 כף גדושה (150 גרם) קמח תופח
        • לזיגוג: מעט סירופ מייפל

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.
        3. מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
        4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
        5. מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פני העוגה.

         

         

          ויש גם שתי עוגות תפוחים בחושות יוצאות מהכלל - לחצו על התמונה

           

            (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר פרווה
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (0 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג