זאת היתה כרובית של חורף: מרק ולחם ביתי לימים קרים וגשומים

אין כמו מרק כרובית מנחם ומפנק ביום סגרירי. ואם כבר יש לכם כרובית בבית, למה שלא תשלבו אותה בלחם גבינות משגע תוצרת בית?

מרק כרובית צלויה (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
מרק כרובית צלויה (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

המתכונים מתוך האוגדן החדש של "לאשה": "האוסף החורפי שלי".

 

 

מרק כרובית צלויה/ ענת לבל

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כרשה, החלק הלבן בלבד, קצוצה
  • 3-2 שיני שום, קלופות, מעוכות וקצוצות
  • 7-6 כוסות מים או ציר ירקות
  • אפשרות (לא טבעונית): 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • אפשרות להגשה: שמן צ'ילי

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את הכרובית בתבנית, יוצקים את שמן הזית ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. אופים כחצי שעה עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה. שומרים כמה פרחי כרובית בצד להגשה.

3. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הכרשה עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השום, הכרובית והמים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מבשלים כ־10 דקות.

4. מרסקים את המרק למרקם חלק (מומלץ בעזרת בלנדר מוט). טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים שוב לסף רתיחה.

5. יוצקים מהמרק לצלחות הגשה ומפזרים מעט מפרחי הכרובית ששמרנו. אם רוצים, מזלפים מעט שמן צ'ילי. מגישים.

 

 

 

לחם כרובית/ איילת הירשמן

 

 

לחם כרובית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    לחם כרובית(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

    אפשר לקרוא לזה לחם ואפשר עוגה מלוחה בחושה. בכל מקרה: זה טעים עם גבינות, עם חמאה, עם טחינה וגם לבד, חמים או בטמפרטורת החדר ויש שאומרים מחר, ישר מהמקרר

     

    המרכיבים

    (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

     

    • 1 כף + 1/3 כוס שמן זית
    • 1 כרובית קטנה־בינונית, חתוכה לפרחים
    • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
    • 6 ביצים
    • 1 כפית מלח
    • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
    • 1 כוס בצל ירוק, החלקים הלבנים והירוקים, קצוצים
    • אפשרות: 1/2 פלפלון צ'ילי פרוס, ללא גרעינים

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים היטב את התבנית בשמן זית (ככף).

    2. ממלאים סיר במים רותחים, ממליחים, מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים כ־15 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים היטב.

    3. מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים קצת, כך שחלק מהפרחים יהפכו למחית אך גם יישארו חתיכות נגיסות.

    4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואת שליש כוס שמן הזית. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל והפרמזן ומערבבים. מוסיפים את הכרובית ואת הבצל הירוק, ואם רוצים גם את הצ'ילי, ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

    5. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים כ־40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב ומתייצב, וקיסם שננעץ במרכזו יוצא נקי. מוציאים ומצננים

    כ־20 דקות. מחלצים מהתבנית, פורסים ומגישים. 

     

    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד