הוד סופגניותה: שלוש דרכים להכנת מלכת החג - מטוגנת, אפויה ומהירה

לא משנה אם אתם משקיענים, ממהרים או מעדיפים שלא לטגן – לעמית דונסקוי יש כאן בשבילכם מתכון מושלם לסופגניות, וגם הצעות למליות מפתות

סופגניות מסורתיות עם שמרים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
סופגניות מסורתיות עם שמרים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

סופגניות מסורתיות

שימו לב, עדיף להתחיל בהכנה יום לפני ההגשה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

20 סופגניות גדולות או 50 קטנות

 

  • 1 ק"ג קמח
  • 40 גרם שמרים טריים בגרגירים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס ‭ 240)‬מ"ל) חלב חם
  • ‭ 3/4‬כוס ‭ 150)‬גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאה, רכה מאוד
  • 2 כפות רום
  • ‭ 1/2‬כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • אפשרות להגשה: ריבה, קרם שוקולד או אחר, אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והביצים ולשים עד שהמרכיבים מתאחדים. מוסיפים את החלב החם והסוכר ולשים עד שהם נטמעים בעיסה. מוסיפים את החמאה והרום ולשים כ-10 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כשתי דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  2. משמנים קלות קערה ואת הידיים, אוספים את הבצק ומניחים אותו בקערה המשומנת. עוטפים בשקית ניילון ומאחסנים במקרר למשך הלילה. אם אין זמן, מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים וחצי.
  3. גוזרים נייר אפייה ל-20 ריבועים (או ל-50 קטנים יותר‭.(‬ מגלגלים מהבצק 20 כדורים בינוניים או 50 כדורים קטנים. מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה ומניחים, ללא כיסוי, ל-40 דקות לתפיחה שנייה.
  4. יוצקים לסיר שמן לטיגון עמוק ומחממים (אם יש מדחום מודדים 180 מעלות‭.(‬ מעבירים את הסופגניות לשמן בעזרת נייר האפייה, ומטגנים 2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות (אם הסופגניות משחימות מהר מדי, בעוד שהפנים שלהן נותר נא, סימן שהשמן חם מדי).
  5. מוציאים את הסופגניות למסננת מרופדת בנייר סופג ומצננים קצת. אם רוצים, ממלאים במלית (ראו מתכונים בהמשך), מצפים בקרם או זורים אבקת סוכר. מגישים.

 

 

סופגניות מהירות ללא שמרים

אהובות במיוחד על ילדים, גם בגלל אפשרות ההכנה המשותפת.

 

סופגניות מהירות ללא שמרים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
    סופגניות מהירות ללא שמרים(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    מרכיבים

    70 סופגניות קטנטנות

     

    • 4 כוסות ‭ 560)‬גרם) קמח
    • 2 שקיקים ‭ 20)‬גרם) אבקת אפייה
    • ‭ 1 1/4‬כוסות ‭ 250)‬גרם) סוכר
    • 1 כוס ‭ 240)‬מ"ל) חלב פושר
    • 2 ביצים
    • 25 גרם חמאה, מומסת
    • ‭ 1/8‬כפית מלח
    • שמן לטיגון עמוק
    • להגשה: סוכר או אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה

    1. שמים במכל מעבד המזון את כל מרכיבי הסופגניות ומעבדים זמן קצר ובהפסקות ("פולסים‭("‬ רק עד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כשעה במקרר.
    2. מגלגלים מהבצק 70 כדורים קטנים ומשטחים אותם קצת בידיים. יוצרים בעזרת האצבע חור בכל כדור כך שתתקבל טבעת עבה (כמו בייגל או דונאטס).
    3. יוצקים למחבת שמן לטיגון עמוק ומחממים (אם יש מדחום, מודדים 180 מעלות‭.(‬ מעבירים עיגולי בצק לשמן החם ומטגנים 2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. מצננים קצת, טובלים את הסופגניות בסוכר או זורים עליהן אבקת סוכר ומגישים.

     

     

    סופגניות אפויות

    עדיף להתחיל בהכנה יום לפני ההגשה.

     

    סופגניות אפויות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
      סופגניות אפויות(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      מרכיבים

      כ-30 סופגניות בתבנית שקעים מסיליקון או בתבניות חד-פעמיות אישיות

       

      • ‭3 1/2‬ כוסות ‭ 500)‬ גרם) קמח
      • 25 גרם שמרים טריים בגרגירים
      • 1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר
      • 1 כוס ‭ 240)‬מ"ל) חלב
      • 2 חלמונים
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 150 גרם חמאה, מומסת
      • ‭1/2‬ כפית מלח

       

      להברשה ולזרייה

      • 1 ביצה
      • 1 כף מים
      • ‭ 1/2‬כוס ‭ 50)‬גרם) שקדים פרוסים
      • אפשרות להגשה: ריבה, קרם שוקולד או אחר

       

      אופן ההכנה

      1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים עד שהמרכיבים מתאחדים. מוסיפים את החלב והחלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נבלעים בעיסה. מוסיפים את תמצית הווניל והחמאה ומערבלים 6 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד ‭ 3-2‬ דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת ומאחסנים במקרר למשך לילה או מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה וחצי.
      2. יוצרים מהבצק 30 כדורים. מניחים בשקעי התבנית או בתבניות האלומיניום (אין צורך לשמן‭,(‬ ומניחים ללא כיסוי לתפיחה שנייה בטמפרטורת החדר במשך כ-40 דקות.
      3. מחממים את התנור לחום גבוה ‭ 200)‬ מעלות)‭.
      4. שמים את הביצה בקערה, מוסיפים את המים וטורפים. מברישים את הכדורים בביצה וזורים עליהם את השקדים. אופים 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות, עד הזהבה. מצננים קצת. אם רוצים, ממלאים במלית (ראו מתכונים בהמשך), מצפים בקרם או זורים אבקת סוכר ומגישים.

        

       

      רוצים להשקיע? 2 מליות טעימות – וציפוי שוקולד

       

      מלית שוקולד

      • שמים בקערה 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות ו- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) שמנת מתוקה ומחממים במיקרוגל, עד שניתן לערבב לקרם חלק. מצננים קצת, מעבירים למזרק או למזלף וממלאים את הסופגנייה.

       

      ציפוי שוקולד וסוכריות

      • שמים בקערה 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות, ו-100 מ"ל ((1/3 כוס ועוד כף) שמנת מתוקה, ומחממים במיקרוגל, עד שניתן לערבב לקרם חלק. מורחים על הסופגניות ואם רוצים, זורים סוכריות צבעוניות.

       

      מלית קרם פטיסייר

      1. שמים בסיר 3 חלמונים ו- 1/2 כוס (120 מ"ל) סוכר וטורפים היטב לקרם בהיר. מוסיפים 2 כפות קורנפלור ומערבבים היטב.
      2. בסיר נפרד 1 כוס (240 מ"ל) חלב ו-1 כפית תמצית וניל ומחממים עד רתיחה. יוצקים את החלב הרותח לחלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד. מניחים על הכיריים ומבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, כ- 4-3 דקות, עד שמתקבל קרם סמיך. מסירים מהכיריים, מצמידים לקרם עצמו ניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים.
      3. מקציפים 1 מכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים לקרם. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול, מעבירים למזרק או מזלף וממלאים את הסופגניות. זורים אבקת סוכר ומגישים.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג