ממתק שאפשר להכין רק בחורף:
כדורי תפוזים וקוקוס ללא אפייה

מי אמר שרק לשוקולד מגיע להתכדרר? נצלו את התפוזים הטעימים שממלאים עכשיו את השווקים כדי להכין חטיף מתוק וטבעוני עם שילוב טעמים מיוחד

כדורי תפוזים וקוקוס ללא אפייה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
כדורי תפוזים וקוקוס ללא אפייה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מרכיבים

כ-40 כדורים

 

  • 3 תפוזים, מומלץ עם קליפה עבה
  • 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • לעיטור: 100 גרם קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

  1. שמים את התפוזים בשלמותם בסיר, מכסים במי ברז ומביאים לרתיחה. מסננים. מחזירים לסיר, מכסים במים טריים ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים.
  2. חותכים את התפוזים לרבעים (לא מסירים את הקליפה), מנקים מגרעינים וטוחנים במעבד מזון לעיסה גסה.
  3. שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.
  4. מוסיפים לסיר את התפוזים הטחונים ואת מיץ הלימון ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהסירופ נספג ונוצרת עיסה סמיכה מאוד. מצננים לגמרי, עד שהעיסה מתגבשת.
  5. שמים את הקוקוס בקערה שטוחה. יוצרים מעיסת התפוז כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס ומניחים בעטרות נייר. מגישים.

 

  • איך שומרים? עד 5 חודשים (!) בכלי אטום במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג