כדורי תפוזים וקוקוס ללא אפייה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
כ-40 כדורים
- 3 תפוזים, מומלץ עם קליפה עבה
- 1/2 2 כוסות (500 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
- לעיטור: 100 גרם קוקוס טחון
אופן ההכנה
- שמים את התפוזים בשלמותם בסיר, מכסים במי ברז ומביאים לרתיחה. מסננים. מחזירים לסיר, מכסים במים טריים ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים.
- חותכים את התפוזים לרבעים (לא מסירים את הקליפה), מנקים מגרעינים וטוחנים במעבד מזון לעיסה גסה.
- שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.
- מוסיפים לסיר את התפוזים הטחונים ואת מיץ הלימון ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהסירופ נספג ונוצרת עיסה סמיכה מאוד. מצננים לגמרי, עד שהעיסה מתגבשת.
- שמים את הקוקוס בקערה שטוחה. יוצרים מעיסת התפוז כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס ומניחים בעטרות נייר. מגישים.
- איך שומרים? עד 5 חודשים (!) בכלי אטום במקרר.