אז איך נכין את הכרובית? רעיונות חדשים וטעימים עם הירק האהוב

אסנת לסטר מרעננת את מערכת היחסים שלכם עם כרובית בעזרת שני מתכונים מעניינים: אפויה ברוטב יין קרמי או ממולאת בבשר עם רוטב עגבניות

אסנת לסטרפורסם: 08.11.18 16:41
כרובית אפויה ברוטב יין עם ציפוי פירורי לחם (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כרובית אפויה ברוטב יין עם ציפוי פירורי לחם (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כרובית אפויה ברוטב יין עם ציפוי פירורי לחם

מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים
  • 1 כרובית, שטופה היטב ומפורקת לפרחים
  • 100 גרם פירורי לחם

 

לרוטב
  • 50 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת או שמן זית או שומן אווז
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן או מים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מיונז

 

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מבשלים את פרחי הכרובית בהרבה מים רותחים במשך דקה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
    3. מפזרים את פירורי הלחם על פרחי הכרובית ומערבבים בכפות הידיים לציפוי אחיד מכל הצדדים.
    4. מעבירים את פרחי הכרובית המצופים לתבנית.
    5. שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. יוצקים על הכרובית שבתבנית.
    6. אופים 20-15 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים.

     

     

    פרחי כרובית ממולאים בבשר

    מתכון של רות בֶּשֶׁר מבית קשת.

     

    פרחי כרובית ממולאים בבשר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      פרחי כרובית ממולאים בבשר(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים
      • 1 כרובית גדולה או 2 קטנות
      • 3 ביצים, טרופות
      • 1 כוס פירורי לחם
      • שמן

       

      למילוי
      • 400 גרם בשר בקר טחון
      • 1 בצל, קצוץ
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • אפשרות: 1 כף פירורי לחם או קמח מצה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      לרוטב
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • שמן
      • 200 גרם רסק עגבניות
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 כף פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם קצת פפריקה חריפה)
      • 2/3 כוס מיץ לימון
      • אפשרות: פרוסות מ-1 לימון

       

      אופן ההכנה
      1. מפרידים את הכרובית לפרחים גדולים.
      2. שמים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים לעיסה אחידה.
      3. הופכים תפרחת אחת, ובעזרת האצבעות ממלאים בעיסה את החללים שבין הגבעולים שלה. עוטפים את התפרחת בבשר נוסף ומהדקים בכפות הידיים. מברישים בביצה טרופה, מגלגלים בפירורי לחם ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. ממלאים ומצפים באותו אופן את שאר תפרחות הכרובית.
      4. מעבירים את המגש עם התפרחות למקרר ל-30 דקות.
      5. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר שטוח ורחב ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את התבלינים וכוס מים, מערבבים שוב ומכבים את האש.
      6. מחממים שמן במחבת ומטגנים את תפרחות הכרובית מכל הצדדים עד להזהבה.
      7. מעבירים את הכרוביות המטוגנות לסיר עם הרוטב ומוסיפים מים עד שהרוטב מגיע למחצית מגובהן.
      8. מוסיפים את מיץ הלימון (ופרוסות לימון, אם רוצים) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות, כשמדי פעם מנערים בעדינות את הסיר.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)