הכנסתם לקלפי פתקה? עכשיו
רוצו לאפות לחמנייה מתוקה!

נצלו את החופש המפתיע שנפל עלינו ביום הבחירות העירוניות כדי לשמח את המשפחה בלחמניות מתוקות חמות מהתנור – עם פירות יער, דבש או שקדים

Xnet

|

30.10.18 | 11:54

לחמניות מתוקות בסגנון אנגלי. סקונס פירות יער (צילום: אפיק גבאי)
לחמניות מתוקות בסגנון אנגלי. סקונס פירות יער (צילום: אפיק גבאי)

סקונס פירות יער / אינס שילת ינאי

בדרך כלל מכינים סקונס ללא שמרים, ומשתמשים להתפחתם באבקת אפייה. תוספת השמרים במתכון הזה מאריכה אמנם את זמן ההכנה של הלחמניות המתוקות האלה - אבל התרומה שלהם לטעם שווה את זה לגמרי.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

16 יחידות בתבניות מאפינס

 

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) רויון או יוגורט
  • 1/4 עד 1/2 כוס (60 מ"ל) חלב פושר
  • 1/3 כוס (כ-100 גרם) קונפיטורת פירות יער

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את שאר המרכיבים, למעט הקונפיטורה. מערבבים היטב בעזרת כף עץ, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד, כמעט נוזלי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד 1/4 כוס חלב.
  2. מכסים את הקערה ומתפיחים כ-35 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה או במנז'טים.
  4. מערבבים את הבצק ויוצקים אותו לתבניות עד למחצית מגובהן. מניחים בכל תבנית כף גדושה של קונפיטורה ומערבבים בזהירות בעזרת כפית כדי להטמיע אותה מעט בבצק.
  5. אופים 25-20 דקות.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

לחמניות מתוקות עם משמשים וצנוברים / חיה אילונה דר

לחמניות מתוקות שמזכירות בריוש, עם בצק עשיר בחמאה ובביצים. וכדי שלא ישעמם מחכות בתוכן כל מיני הפתעות טעימות.

 

לחמניות מתוקות עם משמשים וצנוברים (צילום: חיה אילונה דר)
    לחמניות מתוקות עם משמשים וצנוברים(צילום: חיה אילונה דר)

     

    מרכיבים

    20 יחידות

     

    • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
    • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
    • 25 גרם משפר אפייה (נמכר בכל רשתות השיווק. ואל חשש – הוא עשוי ממרכיבים טבעיים בלבד)
    • 2 ביצים
    • 2 חלמונים
    • 1/2 כפית מלח
    • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
    • 100 גרם חמאה רכה
    • 2 כפות צנוברים
    • 6 משמשים מיובשים קצוצים
    • לציפוי: 2 כפות דבש מהולות בכף מים, 2 כפות שומשום

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, משפר האפייה, הביצים, החלמונים, הסוכר והחלב. לשים כ-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
    2. מוסיפים בהדרגה את המלח, הצנוברים, המשמשים והחמאה, ולשים עוד 8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
    3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק 20 כדורים שווים בגודלם ומניחים בתבנית במרווחים של כמה ס"מ זה מזה. מברישים בדבש המהול במים, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. מברישים שוב את הלחמניות המתוקות בדבש, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.

     

    • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

     

     

    לחמניות מתוקות עם דבש וקינמון / אסנת לסטר

     

    לחמניות מתוקות עם דבש וקינמון (צילום: אסנת לסטר)
      לחמניות מתוקות עם דבש וקינמון(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • כ-1 ק"ג קמח
      • 2 כפות שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
      • קורט מלח
      • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1/2 1 כוסות מים
      • 1/4 כוס שמן
      • 1 כפית קינמון
      • 1 ביצה טרופה

       

      לסירופ

      • 1 כוס (360 גרם) דבש
      • 1 כפית קינמון

       

      אופן ההכנה

      1. מתקינים במיקסר את וו הלישה ומערבלים יחד את הקמח והשמרים.
      2. ממשיכים לערבל ומוסיפים, בהדרגה ולפי הסדר, את המלח, הדבש, השמנת והמים.
      3. ממשיכים ללוש ומוסיפים את השמן בכמה שלבים, ולאחר מכן את הקינמון. ממשיכים ללוש את הבצק עוד 5 דקות.
      4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה ומכסים במגבת לחה. שמים את הקערה במקום הכי חמים במטבח ונותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. קחו בחשבון שהתפיחה אטית מאוד, ולעתים נמשכת יותר משעה וחצי.
      5. מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים קטנים, שמשקל כל אחד מהם כ-70 גרם.
      6. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      7. לשים כל כדור, ויוצרים ממנו "נחש" באורך 25-20 ס"מ.
      8. קושרים כל נחש סביב עצמו כדי לעצב את הלחמנייה.
      9. מניחים את הלחמניות בתבנית ומניחים להן לתפוח היטב. גם כעת התפיחה תהיה אטית. סבלנות - זה מה שהלחמניות האלה אוהבות.
      10. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      11. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה.
      12. אופים 20-15 דקות.
      13. בזמן שהלחמניות בתנור מחממים את הדבש עם הקינמון.
      14. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומיד טובלים אותן (או מברישים) בסירופ הדבש והקינמון.

       

       

      line

       

      ויש גם לחמניות שום רכות עם עשבי תיבול. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אורלי חרמש)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג