מאפינס "עשה זאת בעצמך" עם תוספות לפי הטעם והמלאי בבית

עוגה אישית ומהירה מחמישה מרכיבים בלבד, שאפשר להוסיף לה מה שרוצים, לפי הצורך ומה שיש במקרר והמזווה: מפירות טריים ועד שברי חלבה

מאפינס בהרכבה עצמית (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מאפינס בהרכבה עצמית (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

 

המרכיבים

 (16-13 יחידות בתבנית שקעים)

 

  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס + 2 כפות (180 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס + 1 כף (200 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
  • 75 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס + 3 כפות (170 גרם) קמח תופח

 

רעיונות לעיטור:

  • שוקולד צ'יפס מסוגים שונים, פירות טריים חתוכים, אגוזים ופירות מיובשים קצוצים, שברי חלבה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים את השקעים או מניחים בהם עטרות נייר.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים היטב למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את השמנת והחמאה וטורפים שוב, למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.

3. יוצקים את העיסה לשקעים כך שתמלא עד 2/3 מגובהם. מפזרים עיטורים לפי הטעם.

4. אופים 20-15 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא נקי. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

 

  • משך הכנה: כ-15 דקות עבודה (לא כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר (בחורף) או במקרר (בקיץ)

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד