עוגת דבש־תבלינים עם קרם שמנת: חגיגית ומרשימה, אבל קלה להכנה

עוגה אידיאלית לתקופת החגים: עם המון דבש (לשנה מתוקה), מבחר תבלינים (שיהיה ריח משגע בבית) וקרם שמנת (לאפקט ה"וואו!")

עוגת דבש־תבלינים עם קרם שמנת (צילום וסגנון: מילי אליהו)
עוגת דבש־תבלינים עם קרם שמנת (צילום וסגנון: מילי אליהו)

 

המרכיבים

(שתי תבניות בקוטר 15 ס"מ)

 

לשימון התבניות

חמאה

מעט קמח

 

לעוגות

  • 2 כוסות פחות 2 כפות (260 גרם) קמח תופח
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1 כף מחוקה קינמון טחון
  • 170 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס + 1 כף מלאה (70 גרם) סוכר חום
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס (240 גרם) דבש
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב

 

לקרם השמנת־דבש

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 400 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, 15% שומן
  • 4 כפות דבש
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

 

לסירופ הדבש

3/4 כוס דבש

קמצוץ הל, ציפורן וקינמון טחונים

2 כפות מים

 

אפשרות להגשה: שבבי קוקוס

 

ההכנה

1. העוגות: מחממים את התנור ל־180 מעלות, משמנים את התבניות ומקמחים אותן קלות.

2. שמים בקערה את הקמח, המלח והתבלינים ומערבבים.

שמים בקערת המערבל את החמאה ואת שני סוגי הסוכר ומקציפים 2 דקות. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים עוד 4-3 דקות. מוסיפים את הדבש ומקציפים עוד דקה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואחריה את החלב. מערבלים לאט עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3. מחלקים את העיסה בין התבניות ואופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

4. בינתיים, מכינים את הקרם: שמים את החמאה, הגבינה והדבש בקערת המערבל ומקציפים 2 דקות. עוצרים, מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לאט במשך 2 דקות נוספות.

5. הרכבת העוגה: חותכים כל עוגה לשתיים, לרוחבה (כך שיתקבלו 4 שכבות עוגה). מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת ההגשה ומורחים עליה כחמישית מכמות הקרם. יוצרים כך שכבות נוספות. מצפים בקרם גם את חלקה החיצוני של העוגה. מאחסנים את העוגה במקרר כשעה, להתייצבות.

6. הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר קטן על להבה נמוכה ומחממים 4-3 דקות (לא עד לרתיחה, רק כדי לדלל את הדבש). מצננים ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

7. לפני ההגשה, יוצקים מהסירופ על העוגה. אם רוצים, מעטרים בשבבי קוקוס. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלכס ליפקין, סגנון: מזל חסון ל"סולו")
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלכס ליפקין, סגנון: מזל חסון ל"סולו")
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד