הקפה כבר בפנים: עוגת שוקולד-אספרסו ללא גלוטן

במקום להזמין את האורחים לקפה ועוגה, למה שלא תפתיעו אותם עם קפה בעוגה? התוצאה עסיסית וטעימה, ולא פחות חשוב – בסיום ההכנה צריך לשטוף רק קערה אחת!

עוגת שוקולד-אספרסו (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת שוקולד-אספרסו (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס שמן
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1/3 כוס אספרסו או קפה שחור חזק ומסונן, מצוננים
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 4 כפות קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות שמנת מתוקה או חלב קוקוס או חלב שקדים
  • 1 כפית קפה נמס או קפה שחור

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. ממסים את השוקולד בזהירות, במיקרוגל או בסיר אדים כפול. מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים והקפה ומערבבים. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה ומערבבים לעיסה אחידה.

3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון.

4. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשוקולד נמס והקרם חלק. מזלפים על העוגה ומגישים.

 

זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 5 ימים, במקרר

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדי אורני, סגנון: לימור ריחאנה)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: עדי אורני, סגנון: לימור ריחאנה)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג