הבלוג של עירית ברנר
 

כך החמצתי את ארוחת חיי, והבנתי שלפעמים חייבים לשבור את הדיאטה

מותו של השף הצרפתי ג'ואל רובישון, שיאן העולם בכוכבי מישלן, הזכיר לעירית ברנר איך היא ויתרה על ארוחת טעימות במסעדה שלו בגלל שמלה אחת אדומה

עירית ברנרפורסם: 22.08.18 09:13
העיקר שאני אכנס לשמלה האדומה (צילום: Shutterstock)
העיקר שאני אכנס לשמלה האדומה (צילום: Shutterstock)
נעליים
מחיר רגיל: 100
מחיר מבצע: 39
תיק תחרה
מחיר רגיל: 100
מחיר מבצע: 101
כלי אכסון אופנתי
מחיר רגיל: 300
מחיר מבצע: 250

בחדשות הקריין בישר שהשף הצרפתי ג'ואל רובישון, זרוע כוכבי המישלן, הלך לעולמו. ובאחת הבנתי שהתרסק לו הנדר שנדרתי לפני שנים.

 

זה היה לפני כעשור, הוזמנתי עם עוד מספר קולגות לפריז. אני לא זוכרת מה היתה מטרת הסיקור, רק שהיה נפלא ושהחמצתי את ארוחת חיי. בערב השלישי לשהותנו בפריז, התלבשנו כמתבקש וצעדנו בחשיבות מהמלון למסעדתו של השף הנודע. ואני כבר הייתי במצוקה, ומיד אסביר.

 

 

שבועיים לאחר הביקור בפריז הייתי אמורה לטוס לניו יורק לחתונה למלון "וולדרוף אסטוריה". מאותן חתונות שחודשיים לפני המועד קיבלנו מכתב ובו מצוין קוד הלבוש - גברים בטוקסידו ונשים בשמלות ערב. ואכן קניתי שמלה שהיתה קטנה עלי (במכוון) תליתי את השמלה בחדר השינה מול המיטה שתשמש כתמרור "עצור". עצור מהמקרר. ואכן פצחתי בדיאטה מרשימה. מה אומר לכם? רציתי להפגיז.

 

חזרה לפריז. חברותיי התיישבו בחשיבות סביב שולחן עגול עדת מלצרים חגה סביבן בחרישיות. ואני עומדת חסרת אונים ומחשבת את צעדיי. היה לי ברור שאני לא עומדת לתקוע ארוחת טעימות בת שלוש שעות - 7800 קלוריות מינימום ועוד בלי אלכוהול. אז מה אני בדיוק כן עושה שם?

"מיסייה שף", הסברתי לו, "בעוד שבועיים אני אהיה בחתונה בניו יורק, יש כבר שמלה, עוד 2 ק"ג והיא גם תעלה עלי ובכלל אין מצב שאני אהיה שם יותר שמנה מגיסתי! איך אתה עוזר לי?"

 

אינני יודעת איך זה קרה אבל מצאתי את עצמי בקודש הקודשים, במטבח. שאלתי מי השף הראשי הערב, וגיליתי שמדובר בג'ינג'י מתוק. שאלתי אותו אם יש לו שתי דקות בשבילי, והוא השיב "ווי ווי".

 

"מיסייה שף", הסברתי לו, "אני עיתונאית מישראל שהוזמנתי לכאן הערב. בעוד שבועיים אני אהיה בחתונה בניו יורק, יש כבר שמלה, עוד 2 ק"ג והיא גם תעלה עלי ובכלל אין מצב שאני אהיה שם יותר שמנה מגיסתי! איך אתה עוזר לי? כי הרעיון שאני כאן ורק לועסת מסטיק הורג אותי". הוא הביט בעיניי, טפח עם היד על החזה שלו, הושיב אותי ליד שולחן צדדי (לבד), קרץ ונעלם.

לאחר מספר דקות הופיע מלצר עם כוסית יין לבן ואמר באנגלית עם אקצנט "השף אמר שמותר". לא התווכחתי. לאחר מספר דקות נוספות הוגש לי פילה דג לבן מאודה במרינדה בעלת ניחוח קסום וחסה, כזו שלא ראית מימי לפני וגם אחרי, חלוטה בתבלינים אקזוטים. זה היה כל כך טעים.

 

חברותיי, שבלסו ללא הרף, הביטו בי במבטים ששילבו רחמים והתנשאות, וכל אחת בתורה אמרה לי: "ברנר, יא-סתומה, מתי תהיה לך הזדמנות להיות כאן שוב, קטן עליך להעיף עוד קילו". לא נכנעתי.

 

שבועיים אחרי אכן טסנו לניו יורק. החתונה היתה מוגזמת, ורק הפרחים היו בעלות של דירת ארבעה חדרים במרכז. השמלה ישבה עליי בול, וגיסתי החמיאה לי (בפרגון), שאני נראית כמו כוכבת קולנוע .

"בלילה מאוחר כשחזרנו למלון, הסרתי את השמלה, הבטתי במראה ואמרתי לעצמי: 'יא סתומה, איך החמצת ארוחת ערב אצל רובישון בשביל שמלה שלא תלבשי אותה שוב לעולם'"

 

בלילה מאוחר כשחזרנו למלון, הסרתי את השמלה, הבטתי במראה ואמרתי לעצמי: "יא סתומה, איך החמצת ארוחת ערב אצל רובישון בשביל שמלה שלא תלבשי אותה שוב לעולם".

ואז נדרתי נדר, יעלה כמה שיעלה, אני אטוס לפריז ואוכל בנחת ארוחת טעימות שלוש שעות לפחות.

 

מסקנה א': בחיים זכורות רק החוויות המתוקות ולא עוד קנייה של איזה שמאטע.

מסקנה ב': כשאת נודרת נדר, דאגי לקיים אותו בטווח זמן סביר, כי כידוע אנשים מתכננים ואלוהים נקרע מצחוק. ומי שאכל במסעדה המפורסמת ההיא, אמר שג'ואל הוא האלוהים של הפירה.

 

וזה הפירה שלי, שתכל'ס הכי טעים עם שניצל ומלפפון חמוץ

 

המרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה די גדולים
  • 50 גרם חמאה (רצוי צהובה, זאת המיובאת)
  • ספל קטן חלב חם
  • מלח (טוב נו, מלח אטלנטי)

 

ההכנה

  • מקרצפים היטב את תפוחי האדמה.
  • בעזרת סכין חד עשו חתך לרוחב תפוח האדמה טיפ נפלא להסרת הקליפה בקלות אחרי הבישול.
  • ממליחים את המים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים ומצננים.
  • מקלפים את תפוחי האדמה ושמים בקערה. יוצקים את החלב החם והחמאה, ומועכים עם מועך ידני, עד לקבלת מרקם רך אך לא נוזלי.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד