אוכלי בוקר, טורפי מאפים או דווקא מנשנשי כל? גלו איזה סוג אכלנים אתם

אם אתם יודעים איך ומה אתם אוכלים - בידכם כבר מחצית הפתרון: הדיאטנית הקלינית ד"ר אולגה רז עם פתרונות מעשיים שיובילו לשינוי בדפוסי האכילה שלכם

ד"ר אולגה רז

|

06.08.18 | 07:53

בדקו את עצמכם האם אתם שייכים לקבוצת המנשנשים או הבריאותיסטים? (צילום: Shutterstock)
בדקו את עצמכם האם אתם שייכים לקבוצת המנשנשים או הבריאותיסטים? (צילום: Shutterstock)

כל בני האדם נולדו שונים - כולנו נבדלים זה מזה בהמון דברים וגם בדפוסי האכילה שלנו: בין אם זה מזונות שאנחנו מעדיפים, השעות בהן אנחנו אוכלים אותם ואף בדברים שגורמים לנו להעלות במשקל. אז לפני הסיווגים השונים, חשבו מתי אתם הכי רעבים או לחלופין מתי אתם אוכלים הכי הרבה קלוריות?

 

 

>> מומלץ להסדיר את הארוחות שלכם ולאכול כל 3-2 שעות בשעות בהן אתם הכי רעבים. בשאר השעות כדאי לאכול כל 4 שעות. זאת כדי לשמור על תחושת שובע לאורך היום ולהימנע מהתנפלות לא מבוקרת על המקרר כאשר הרעב סופסוף מגיע. חוץ מכמות קלוריות מיותרת (שמביאה לעלייה במשקל) מחיר ההתנפלות מתבטא גם בתחושת כובד, צרבת, כאבי בטן וחזה ועוד. כדאי לתכנן מראש את שעות האכילה ולכין את המזון הדרוש, כך שלא תאלצו להסתפק בהיצע המוטל בספק בפיצוציה מזדמנת.

 

* על חשיבות התכנון - תוכלו לקרוא כאן

*כיצד עושים נכון את הקניות - לתכנון קל יותר

 

אם בסקר למעלה בחרתם באופציה של 'לילה', כדאי שתדעו כי אכלני לילה נחלקים לשני סוגים:

 

1) בעלי ?Night eating syndrome - הפרעת אכילה המאופיינת בשינוי מעגל השינה. האכילה היא לא גדולה במיוחד ואין אובדן שליטה על מה שנכנס לפה. להפרעה זו תופעות נלוות כמו: חוסר תיאבון בבוקר, צורך עז לאכול בשעות מאוחרות, אמונה שאכילה תעזור להירדם מחדש, דיכאון, חרדה ו/או בעיות שינה. תסמונת זו מופיעה אצל 2%-1% מהאוכלוסייה הכללית ובכ-10% מהאוכלוסייה הסובלת מהשמנה.

 

2) הסובלים מאכילה בולמוסית בלילה (Binge eating) - אכילה המאופיינת בכמויות אוכל גדולות מאוד, איבוד שליטה על האכילה עד כדי שיכחה של מה שנאכל בלילה. הפרעה זו רלוונטית בעיקר לנשים.

 

>> ההמלצה בשני המקרים היא לאכול בשעות הערב, ממש לפני השינה ארוחות פחמימתיות כמו כריך עם ממרח, דייסת קוואקר (או כל דייסה אחרת, עדיף ללא סוכר), תפוח אדמה אפוי, מרק קטניות או כל פחמימה מורכבת אחרת שמעדיפים. אפשר להשאיר ליד המיטה מזונות שניתן לאכול מבלי לקום למקרר, כמו: בננה או קרקרים. מאכלים שאתם עלולים להצטער על אכילתם - הרחיקו מהבית והפכו אותם ללא זמינים באופן מידי.  לסובלים מ-night eating syndrome כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.

 

איזה סוג מזון אתם מעדיפים? ענו על השאלון וקבלו המלצות לתזונה נכונה יותר

 

 

 ד"ר אולגה רז היא ראש תחום תזונה קלינית במחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת אריאל

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד