עוגיות ג'ינג'ר מ-5 מרכיבים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
כ-50 עוגיות, בתבנית בגודל 15X15ס"מ
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס פחות 1 כף (90 גרם) סוכר
- 1 1/4 כוסות (175 גרם) קמח
- 100 גרם ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר עם וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני) ומעבדים לקרם אחיד. מוסיפים את הקמח, הג'ינג'ר ותמצית הווניל ומעבדים עד שנוצרים פירורים גסים.
- מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים בעזרת כפות הידיים. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מצננים כ-5 דקות.
- כשהבצק עדיין חמים, חותכים אותו בסכין חדה למרובעים קטנים בגודל כ-2 ס"מ. מחלצים מהתבנית ומצננים לגמרי. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.