עוגיות ג'ינג'ר בקלי קלות
מחמישה מרכיבים בלבד

עוגיות עוקצניות ומרעננות במינימום עבודה – אפילו לא צריך לעצב כל אחת בנפרד, אלא פשוט לאפות הכל כמו עוגה ולחתוך בסכין

עוגיות ג'ינג'ר מ-5 מרכיבים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגיות ג'ינג'ר מ-5 מרכיבים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מרכיבים

כ-50 עוגיות, בתבנית בגודל ‭ 15X15‬ס"מ

 

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • ‭1/2‬ כוס פחות 1 כף (90 גרם) סוכר
  • ‭1 1/4‬ כוסות (175 גרם) קמח
  • 100 גרם ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר עם וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני) ומעבדים לקרם אחיד. מוסיפים את הקמח, הג'ינג'ר ותמצית הווניל ומעבדים עד שנוצרים פירורים גסים.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים בעזרת כפות הידיים. אופים כ-25 דקות, עד הזהבה. מצננים כ-5 דקות.
  4. כשהבצק עדיין חמים, חותכים אותו בסכין חדה למרובעים קטנים בגודל כ-2 ס"מ. מחלצים מהתבנית ומצננים לגמרי. מגישים.
  5. איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג