שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את מייבש הכביסה

אם אתם מכניסים למייבש מגבות רטובות במשקל גבוה או פותחים אותו באמצע הפעולה או לא מנקים את הפילטר - אתם הורסים את מייבש הכביסה שלכם. אתר "המקצוענים" עם רשימת הטעויות הנפוצות

אם אתם מכניסים כמות גדולה מדי של מגבות רטובות למייבש הכביסה שלכם, מתעלמים מכך שהצינור האחורי מקופל ולא מפרידים בין סוגי הבגדים - תדעו שכך אתם הורסים את המכשיר. על מה כדאי להקפיד כדי שלא תצטרכו להחליף את המייבש בחדש? לפניכם העצות.

 

עוד כתבות בנושא:

מייבש כביסה: מדריך לשימוש חכם

11 סימני אזהרה של מכונות כביסה

כמה קל להרוס את מכונת הכביסה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: מכניסים כביסה במשקל רב מדי

מייבש כביסה נוטה להתקלקל לעתים רחוקות יותר ממכונת הכביסה, שכן הוא מכשיר די פשוט בתפעולו. הבעיה היא שלעתים אתם משדרגים את מכונת הכביסה שלכם לגדולה יותר, ואז כשאתם מכניסים את תכולתה למייבש, המשקל שלה לא מתאים למשקל אותו התוף של המייבש יכול לשאת.

 

"אם למשל תוף המייבש מותאם ל-5 קילו, ומכונת הכביסה שלכם היא עם תוף המותאם ל-9 קילו, הימנעו מהכנסת כל הכביסה לייבוש בבת אחת", מסבירים במוקד השירות. "מבחינה זו, גם פעם אחת היא יותר מדי ויכולה לגרום לקרע של רצועת התוף. אמנם התיקון מסתכם בכמה מאות שקלים, אך בהחלט ניתן להימנע מהוצאה זו. הדבר קריטי במצב שבו מכניסים מגבות, ג'ינסים ובגדים שסופגים כמות גדולה של מים, ולפיכך הם כבדים במיוחד.

 

"כמו כן, כדאי ככל הניתן להפעיל את המכונה על מצב סחיטה, כדי להקטין את משך זמן הייבוש. כמו כן, הכנסת כמות גדולה מדי של כביסה, יכולה לגרום למנוע להתאמץ, ולגרום לנזק לקבל תחילה, ובהמשך גם למנוע עצמו, שהוא רכיב יקר יחסית להחלפה".

 

הטעות: לא מפרידים את הבגדים לפני הכנסתם למייבש   

זה אולי נשמע טרחני ומייגע, אך חשוב להפריד את הבגדים בטרם הכנסתם למייבש. אם תכניסו בגדים מסוגים שונים, הרי שתוכלו לגרום נזק לחיישני הלחות. אם יש לכם מגבות, בגדי כותנה, בגדי צמר ובגדים מחומרים סינתטיים – אל תכניסו אותם יחד. חלקם יתייבשו מהר יותר וחלקם לאט יותר, והנזק שייגרם לחיישנים יעלה לכם ביוקר.

 

הטעות: הורסים את גוף החימום ואת התרמוסטט

נכון שגוף החימום יכול להתקלקל עקב בלאי טבעי, דבר הקורה לרוב כעבור 3 שנים בהם המייבש נמצא בשימוש תכוף. ואולם, שימוש לא נכון יכול לגרום להרס של גוף החימום.

 

למשל, אם אינכם מקפידים על תקינות הצינור שאמור להזרים את האוויר הלח החוצה והוא נסתם, אז גוף החימום יספח אליו את סיבי הבגדים ויישרף.

 

"כפעולה מונעת חשוב לוודא שהצינור אינו מקופל או קרוע, ולהקפיד לנקות את הפילטר מסיבים, בתדירות של כל 2-3 הפעלות של המייבש", אומרים במוקד השירות. "אם יש לכם מייבש ללא צינור (נקרא 'מייבש עם קונדנסור' – הכולל עיבוי ומגירת ניקוז של המים), הקפידו לרוקן את מיכל המים ולשטוף אותו תחת מים זורמים. זאת, בנוסף לניקוי הפילטרים, ולא במקום.

 

"התרמוסטט יכול להתקלקל גם עקב לכלוך בחלקיו הפנימיים של המייבש, ולכן חשוב מדי פעם לערוך ניקוי תקופתי מקצועי שבו יבצעו ניקוי יסודי של המעברים, דבר היכול להאריך משמעותית את אורך חיי המכשיר".

 

דבר נוסף שגורם לקלקול של גוף החימום הוא הכנסה של בגדים רטובים באמצע פעולת המייבש. הדבר גורם לגוף החימום לפעול, להפסיק, ואז לפעול שוב, ובהחלט לא מומלץ לטווח ארוך. שכחתם איזו חולצה? חכו לסבב הבא, או תלו אותה על החבל.

 

הטעות: לא שמים לב למצב צינור יציאת האוויר

מעבר לכך שבמקרה של תקלה בצינור יציאת האוויר הבגדים לא יתייבשו, אלא יישארו לחים, הרי שתקלה בצינור יכולה לגרום לנזקים למייבש. ראשית, אם הוא מפותל, מעוך, סתום או פשוט ארוך מדי, הרי שהאוויר החם יישאר קרוב למייבש ויגרום לתרמוסטט להפסיק את פעולת החימום. 

 

"אורך הצינור המומלץ הוא לא יותר מ-2 מטרים", מסבירים במוקד השירות. "כמו כן, אם הוא ארוך מדי, הוא יכול לגרום לאדים שבו להפוך לנוזל, ולגרום לסתימות ולתקלות ברכיבים שונים במייבש".

 

הטעות: חוסכים במגן ברקים

בפירוש לא מדובר בחיסכון. מגן ברקים יגן על מכשיר זה, שנחשב לצרכן חשמל כבד, במצב של קצרים חשמליים בבית, או "קפיצות" חשמל המשנות את המתח בבית ויכולות לגרום להרס של הכרטיס האלקטרוני. מכיוון שזהו אחד הרכיבים היקרים במכשיר, תיקון שלו לא יהיה משתלם, ותיאלצו לרכוש מייבש חדש.

 

הטעות: לא מפעילים את המייבש במשך כמה חודשים

נכון, עונת הקיץ כבר כאן, ובהחלט ניתן לייבש את הכביסה על החבל. ואולם, אם לא תפעילו את המייבש במשך יותר מכמה שבועות אתם יכולים לגרום למנוע "להיתפס", דבר שיחייב אתכם בהזמנת טכנאי לתיקון התקלה. לכן, הפעילו את המייבש אחת לכמה שבועות, לפחות על תוכנית הפעלה קצרה של כמה דקות.  

 

מחפשים טכנאי מייבשי כביסה? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים