סלט תרד מאודה עם יוגורט, שום וג'ינג'ר (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
4 מנות
- 400 גרם תרד
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את עלי התרד ומסירים מהם את הגבעולים הקשים. שמים בסיר ללא מים ומבשלים כרבע שעה, תוך ערבוב, עד שהעלים מתרככים ומאבדים מנפחם. מצננים קצת ומעבירים לקערת הגשה.
- מוסיפים את היוגורט, השמן וכל התבלינים ומערבבים. מגישים מיד או שומרים עד יומיים במקרר.