חלב? שקדים! עוגה אלטרנטיבית לשבועות (וגם קינוח) ללא גבינה

נמנעים ממוצרי חלב, או שסתם נמאס לכם ממבול מתכוני הגבינה שלפני החג? לאסנת לסטר יש בשבילכם שני מתכונים נהדרים שמבוססים על שקדים ופירות

אסנת לסטרפורסם: 16.05.18 21:52
עוגת שקדים ותפוזים ללא חלב וגלוטן (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגת שקדים ותפוזים ללא חלב וגלוטן (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

עוגת שקדים ותפוזים ללא חלב וגלוטן

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

 

  • 1 תפוז גדול
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) שקדים קלופים טחונים + כף גדושה לציפוי התבנית
  • 6 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מ-3 תפוזים נוספים
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 1 כף ברנדי

 

לקישוט
  • 1 תפוז, פרוס
  • 1 כף סוכר חום בהיר

 

לסירופ
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (מכינים מהתפוזים שגיררנו)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון (מכינים מהלימון שגיררנו)
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כף ברנדי

 

אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר קטן במים ומוסיפים לו את התפוז וכף מהסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהתפוז רך לגמרי. מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו (רצוי בשמן קוקוס או שומשום בכבישה קרה). מפזרים על תחתית התבנית ודפנותיה כף גדושה של שקדים טחונים (הם ימנעו מהעוגה להידבק לתבנית).
  3. חותכים את התפוז לרבעים (לא מקלפים אותו ולא מגלענים) וקוצצים אותו דק במעבד מזון בכמה פולסים (היזהרו שלא יהפוך לעיסה).
  4. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הביצים ואת יתרת הסוכר ומקציפים 7-6 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה יציבה. עוצרים.
  5. מערבבים בקערה נפרדת את התפוז הקצוץ, יתרת השקדים הטחונים, אבקת האפייה, קליפת התפוז, קליפת הלימון והברנדי. מקפלים את התערובת לתוך הקציפה בכמה סבבים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית, מסדרים עליה את פרוסות התפוז ומפזרים את הסוכר החום.
  7. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה.
  8. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, למעט הברנדי. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את הברנדי, מחממים עוד חצי דקה ומסירים מהכיריים.
  9. מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ.

 

טיפים
  • ממש כמו עוגת גבינה, העוגה תתפח בזמן האפייה ותצנח כשתתקרר.
  • אם העוגה נדבקת לדפנות התבנית, מיד לאחר שמוציאים אותה מהתבנית מעבירים סביבה סכין קטנה וחדה – כך היא תצנח באופן אחיד.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

קינוח שקדים ותפוחים בקינמון

קינוח עם בסיס אפוי שהטעם שלו מזכיר מרציפן.

 

קינוח שקדים ותפוחים בקינמון (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    קינוח שקדים ותפוחים בקינמון(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    כ-5 תבניות מאפינס

     

    לבסיס
    • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שקדים לבנים טחונים
    • 5 כפות (60 גרם) סוכר חום
    • 5 כפות (60 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס ועוד 2 כפות (90 גרם) שמן קוקוס
    • 1 כף ברנדי
    • 1 ביצה

     

    לתפוחים
    • 2 תפוחים חמוצים, חתוכים לקוביות (לא חובה לקלף)
    • 1 כף שמן קוקוס
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1/2 כפית (או קצת יותר) קינמון

     

    אופן ההכנה
    1. הבסיס: מחממים את התנור ל-160 מעלות. שמים את כל מרכיבי הבסיס במעבד מזון וטוחנים לעיסה אחידה.
    2. מרפדים בעיסה את תחתית התבניות ואופים 12 דקות.
    3. בינתיים מכינים את התפוחים: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את התפוחים ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקינמון, ומערבבים. מוסיפים גם את הקינמון, מערבבים ומסירים מהכיריים.
    4. מוציאים את התבניות מהתנור (לא מכבים אותו) ומניחים את תערובת התפוחים על הבסיסים האפויים (משתמשים בכף מחוררת, כדי להיפטר מנוזלים). בוזקים עוד קינמון ואם רוצים מפזרים שקדים פרוסים
    5. אופים כ-12 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)